Vrem sau nu în cupele europene? Rugbiștii își fac calculele pentru o eventuală participare în Challenge Cup

77

Mingea e în terenul campioanei României! EPCR așteaptă decizia SCM-ului legată de participarea în Challenge Cup.

Rugbiștii din Ronaț trebuie să dea un răspuns legat de participarea în Challenge Cup în aceste zile după ce EPCR le-a adresat o invitație de a ocupa locul vacant de după eliminarealui Heidelberger RK. În mod normal un asemenea wild-card nu se refuză, mai ales că visul sarazinilor este acela de a se reîntoarce în lumea bună a rugbiului continental.

Cele mai recente evenimente din tabăra campioanei au darul de a aduce incertitudinea. Echipa se confruntă cu datorii mai vechi către jucători și recent s-a anunțat retragerea sprijinului financiar din partea finanțatorului Dan Dinu. Iar cum prezența în Challenge Cup ridică bugetul cu aproape 300.000 de euro, răspunsul către EPCR este deocamdată incert.

”Am primit invitația de la EPCR. Noi vrem să mergem în cupele europene, ăsta e obiectivul principal al SCM-ului. Vom analiza și vom oferi un răspuns la începutul săptămânii viitoare. Problema nu o reprezintă neapărat costurile necesare deplasărilor pentru că aceste cheltuieli le putem asigura din fonduri private; problema o reprezintă lotul de jucatori, avem nevoie de vreo 11 de rugbiști în plus în lot și fondul de salarii pentru un lot de 40 de sportivi ridică destul de mult bugetul clubului.

Primăria a suplimentat bugetul clubului de la 17 milioane la 20 de milioane, dar această creștere trebuie să acopere nevoile tuturor secțiilor…”, a declarat președintele SCM, Radu Țoancă.

Și nu doar problema financiară reprezintă o barieră pentru participarea în Challenge Cup; infrastructura sportivă a municipiului este la pământ și organizarea unui meci acasă în luna ianuarie ar putea aduce un nou episod rușinos ca cel cu Stade Francais!

Nu doar EPCR așteaptă cu interes decizia SCM-ului, rușii de la Enisei Krasnoyarsk sau italienii de la Calvisano sunt următoarele alegeri ale forului european. Tragerea la sorți a grupelor Challenge Cup va avea loc în 19 iunie.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.