14.1 C
Timișoara
sâmbătă 18 mai 2024

Vrei o verificare în Timișoara la Metrologie? Du-te ca la Mitropolie…

Un cititor fidel, taximetrist în Timișoara, ne sesizează o situație de-a dreptul comică, dacă n-ar fi revoltătoare. Cei care apelează la serviciile Direcției Regionale de Metrologie Legală Timișoara, de pe strada Crizantemelor, nr. 64, trebuie să meargă acolo ca la biserică! Adică, să nu cumva să îndrăznească să cedeze temperaturilor caniculare și să se prezite la Metrologie în pantaloni scurți că n-au nici o șansă de-a intra în curtea instituției, nici măcar pentru o programare la verificare.

”Portarul are ordin clar, verbal, de la șeful instituței: nu intră nimeni în curte la Direcția Regională de Metrologie Legală Timișoara dacă nu e îmbrăcat decent!” ne relatează cititorul nostru. Adică nu te duci acolo ca la plajă, în pantaloni scurți, maieu și șlapi. Trebuie musai să te prezinți în pantaloni lungi și cămașă, eventual tricou. Altfel n-ai nici o șansă, indiferent că afară sunt peste 30 de grade și nu te duci la biserică!

Și dacă tot nu poți intra în curte, pentru că nu ești îmbrăcat așa cum a dat ordin ”șefu” unei instituții publice, vine inspectorul la tine, în stradă, să-ți facă programarea pentru verificarea metrologică a mașinii. Acum știi că la ora programată trebuie să te prezinți cum scrie la carte (nu există niciun regulament scris cum să fii îmbrăcat când te mergi la verificare). Culmea este că n-ai ce căuta cu mașina la Direcția Regională de Metrologie Legală Timișoara, chiar dacă ești corespunzător echipat. Asta, pentru că standul pentru autoturisme nu funcționează de câteva luni și verificare se face pe traseu, cu inspectorul lângă tine.

Cititorul nostru se întreabă de ce e nevioe de atâta rigoare în modul cum te prezinți îmbrăcat la Direcția Regională de Metrologie Legală Timișoara, sau dacă nu cumva instituția are un protocol de colaborare cu… Mitropolia Banatului.

2 COMENTARII

  1. Se numește decenta. În alte zone ale lumii moderne șoferii de taxi au un cod de conduita și de vestimentație. Asta pentru că, zic gurile rele, cică în urmă cu aproape 100 de ani, s-ar fi inventat ceva numit „aer condiționat”. Dar la marlani, pardon, Balcani, „merge și asa”, de ce sa nu vadă mânerele și alta scula decât ce au acasă, ca la nenea taximetristu e cald în mașină, sau tine „clima oprită că cobsuma”si nu poate scuipa cojile de semințe pe geam.

  2. Sustin punctul de vedere al tau, Justme. Felicitari pentru initiativa sefului institutiei! Decenta este un fenomen rar intalnit in Romania. Face parte din asa numitele „coduri nescrise” ca si toate celelalte bune maniere

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :