”Vreau să îi batem pe Dinamo!”

165

ACS Poli așteaptă cu încredere ultimul joc al anului, cel de luni seara, în compania lui Dinamo București. ”Avem promisiunea jucătorilor că o să își dea viața pe teren. Vor avea o primă specială la acest joc”, a transmis președintele Radu Birlică.

Poli o așteaptă pe Dinamo București în ultimul meci al anului. E un meci pe care violeții și-au propus să îl câștige pentru că ultima impresie contează la final de an, dar și pentru că Ionuț Popa își face încă calcule legate de play-off. ”Vreau să îi batem pe Dinamo! Ar fi păcat să nu încheiem anul cu o victorie contra lui Dinamo. Am avut un an 2017 foarte bun și ne dorim o victorie. Jocul cu Dinamo îl consider cel mai important în acest an pentru că e un joc decisiv pentru ambele echipe și e ultimul joc, unul care contează. Aș vrea ca toți jucătorii să dea dovada unei ambiții ieșite din comun. E un joc periculos pentru că am auzit cu toții declarațiile din ultimele zile care au spus că Dinamo e ajutată să intre în play-off”, a declarat Ionuț Popa.

Atu-rile lui Poli în acest joc sunt legate de motivație și determinare. În condițiile absenței a mai multor jucători, timișorenii promit o mobilizare exemplară pentru a o răpune pe Dinamo. ”Am încercat să vorbesc cu echipa despre evoluția lor la Cluj, să știe că atunci când sunt uniți și motivați pot bate pe oricine. Să dovedească că prin lipsa altora pot să înlocuiască și chiar să îmbunătățească jocul. Așa cum le-am luat apărarea jucătorilor de fiecare dată tot așa aștept enorm de mult de la ei”, a continuat antrenorul lui Poli.

Ionuț Popa s-a ales cu încă o durere de cap înaintea ultimul joc din an. Fundașul Valentin Crețu a lipsit întreaga săptămână de la echipă și foarte probabil nu va juca luni seara. ”Nu îl înțeleg pe Crețu, care avea liber până miercuri și el încă nu a apărut. Este pentru prima oară în activitatea mea de antrenor când pățesc așa ceva, un jucător de bază să treacă peste decizia antrenorului și a conducerii clubului. Am înțeles că are probleme acasă, dar nu poate să stea plecat o săptămână fără să anunțe”, s-a plâns Popa.

Antrenorul lui ACS Poli a ținut să le transmită un mesaj și șefilor de la Liga Profesionistă de Fotbal cu care se duelează de o peroadă de timp în declarații. ”Vreau să reamintesc că eu îi respect pe președintele LPF și secretarul. Dar am dreptul meu să îmi exprim dreptul de vedere, nu sunt de acord cu înjumătățirea punctelor. Poli nu s-a salvat pe acest sistem, noi am făcut 28 de puncte”, a punctat Popa.

Partida dintre ACS Poli – Dinamo București se joacă luni seara, ora 20,30 și este cea care trage cortina peste Liga I de fotbal în acest an.

Încă un partener pentru club

Înaintea partidei de final pe 2017 clubul a bătut palma cu un sponsor. O agenție de pariuri este cel mai recent partener al clubului timișorean cel puțin până în vară pentru o sumă ”destul de consistentă, e printre cele mai mari pe care le avem”, așa cum s-a limitat să declare noul președinte al clubului. ”Am vrea ca firmele din Timișoara să se alăture echipei noastre pentru că acest club reprezintă comunitatea”, a precizat Radu Birlică.

LĂSAȚI UN MESAJ