”Vom reveni la mătură!” Cum comentează românii decizia UE de a interzice aspiratoarele puternice?

816

De la 1 septembrie a intrat în vigoare hotărârea Comisiei Europene care interzice comercializarea aspiratoarelor cu o putere mai mare de 900 W, dar pe rafturile marilor magazine se găsesc, în continuare, aspiratoare cu o putere chiar şi de 2.500 W.

Comisia Europeană a decis, încă din 2013, limiteze puterea motoarelor aparatelor de aspirare, iar de la 1 septembrie 2017, magazinele nu mai au voie să vândă astfel de electrocasnice dacă puterea lor depăşeşte 900 W și produc un zgomot de peste 80 de decibeli.

Comisia Europeană îşi propune ca prin revizuirea normelor, noile aspiratoare care intră pe piață să fie atât eficiente din punct de vedere energetic, cât și rentabile.

Măsurile se aplică, însă, numai produselor noi care sunt introduse pe piață. Cee ace înseamnă că aspiratoarele aflate deja în magazine nu sunt afectate, iar comercianţii le pot menţine la vânzare până când vor epuiza stocurile actuale.

Românii, ca de obicei, comentează decizia UE. Pe retelele de socializare și pe forumuri, au apărut numeroase reacții la noua interdicție europeană:

  • „Cumpărați repede aspiratoare de 1600w!”.
  • „Astia de la UE au rezolvat conficetele si foametea mondiala, asa ca acum se plictisesc teribil!”,
  • „Pe scurt, UE nu mai permite productia si importul de aspiratoare ce consuma peste 900w si emit peste 80 DB. Asta dupa ce in septembrie 2014 le scazuse la maxim 1600W! Peste 4 ani vom reveni la matura. Astia fac ca la masini, care in conditii de laborator consuma X, iar in real live consuma 3X! Si uite asa, e inca un motiv in plus ca UK sa iasa din UE. Ei vor avea aspiratoare puternice (UKIP), iar noi le vom cumpara de pe Amazon.co.uk…”,
  • „Asta e „lege” de barbati care nu a pus in viata lui mana pe aspirator! Problema este ca vor exista:

– aspiratoare de 900w eficiente si bune, dar vor costa enorm.
– aspiratoare de 900w ieftine si proaste (majoritatea)
– aspiratoare de 900w scumpe si proaste (de firma)”,

  • „Daca voiau sa reduca ineficienta si risipa, trebuiau sa distruga uzura planificata a produselor. Dar apropo, cu aparatele profesionale ce fac? Si pe alea le limiteaza la 900W?”;
  • „Cretineii nu-si dau seama ca daca are putere mai mica curatenia va dura mai mult si consumul va fi tot ala”,
  • „În loc să bage legi de limitare a consumului, mai degrabă ar trebui să facă taxe 0 la chestiile eco, ca să fie mai atractive”.

LĂSAȚI UN MESAJ