Voivodina își așteaptă turiștii din zona Banatului. Oferta este la superlativ – VIDEO

751

La sediul central din piața Operei al Camerei de Comerț Industrie și agricultură Timiș a avut loc în cursul zilei o întâlnire de suflet cu vecinii și cei mai noi parteneri, Camera de Comerț a Voivodinei. Evenimentul a fost prilejuit de Zilele Voivodinei la Timișoara 2017. La buna desfășurare a evenimentului a avut un rol decisiv Organizatia Turistică a Voivodinei.

turism voivodina (10)Scopul principal al evenimentului a fost o și mai bună colaborare între toate autoritățile din provincia vecină din Serbia și agenții economici ce se ocupă cu turismul de la noi din județ. Provincia geamănă cu Banatul de dincolo de frontieră are un uriaș potențial de atragere a vizitatorilor de orice fel. Practic în afară de turismul marin se poate face orice el de activități de agrement la doar puțini kilometri dincolo de frontiera vestică. Există stațiuni cu ape termale care asigură cure medicale, aqua parcuri foarte bine dotate ce atrag tinerii, turism rural în zone izolate de marile aglomerări urbane. De asemenea se pot face vizite gastronomice, se pot face drumeții pe bicicletă sau acvatice pe numeroasele râuri, lacuri sau pe fluviul Dunărea ce marginește regiunea. Bogăția de vestigii istorice atrag pe cei dornici de cunoaștere. Vânătoarea și pescuitul se pot practica in numeroase locuri amenajate dar cu aspect sălbatic. Zona muntelui Fruska Gora atrage pe cei ce vor să vadă bogăția spirituală a mănăstirilor din apropiere.

turism voivodina (5)

Directoarea Florica Chiriță a adus în discuție recenta colaborare, semnată în luna aprilie, între cele două entități camerale care vor strânge astfel legăturile oficiale intre regiuni. Vicepreședintele Guvernului Provinciei Autonome Voivodina, Ivan Djokovic, a atras atenția asupra creșterii valului de turiști de anul trecut de la prima ediție a prezenței turismului sârbesc la noi în oraș. Dânsul a promis că în continuare relațiile intre Banat și Voivodina vor fi în prim plan așa cum a promis anul trecut prim ministrul Aleksandar Vucic (între timp devenit președinte al Republicii). De asemenea a elogiat cele patru companii românești care activează în provincia vecină oferind circa 400 de locuri de muncă.

A mai vorbit Irena Radojicic consulul Republicii Serbia la Timișoara care a scos în evidență sporirea contactelor directe între firme din ultima perioadă.

Natașa Pavlovic de la Organizația Turistică a Voivodinei a evidențiat că țara noastră ocupă lucul al doilea ca număr de zile petrecute în medie în provincia de peste hotare. De la două sau trei zile s-a ajuns la șase zile de turist român. În ultimul an a crescut numărul turiștilor cu 21 de procente. Tendința este de asemenea de creștere și în cele trei luni din acest an.
Ce poate vedea de turistul roman? Multe!

turism voivodina (14)

Frușka Gora cu mănăstirile sale. Orașul Subotica din nord cu minunatul lac Palic. Satul etnografic ce promite o viață ca la țară. Dar și capitala provinciei Novi Sad, un oraș ce îmbină modernitatea cu istoria și care este plin de surprize. Ar mai fi de vizitat localitățile Kovin, Kovacica, Vârșeț sau Sremska Mitrovica fiecare fiind o mică perlă de admirat. Festivalul florilor de la Biserica Albă atrage iubitorii de frumos de peste un secol și jumătate, performanță greu de egalat de alte localități.

Dacă mai sunt nehotărâți ar mai fi de menționat că Novi Sad va fi în 2019 Capitală a Tineretului iar în 2021, odată cu noi, se înhamă la conducerea Culturii Europene.
Pentru a fi mai convingători un grup folcloric din vecini a încins petrecerea pe platoul de la porumbei și au smuls ropote de aplauze de la trecători.

(P)

LĂSAȚI UN MESAJ