Vizite peste vizite pe şantierele autostrăzilor din vest… fără măsuri şi soluţii concrete

206

În timp ce constructorii autostrăzii A1 din vestul ţării se plâng că se lovesc de tot felul de probleme pe parcursul lucrărilor, autorităţile de la BUcureşti nu fac altceva decât să se plimbe pe şantiere. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a făcut din nou o vizită inopinată pe şantierul loturilor 2,3 şi 4 din tronsonul Lugoj – Deva. Oficialul s-a arătat dezamăgit, dar nu are soluţii concrete pentru urgentarea lucrărilor. Tot ce face este să pună presiune pe constructori.

“Am promis că merg pe teren şi mă ţin de cuvânt! Astăzi am inspectat inopinat lucrările autostrăzii Lugoj-Deva și am constatat, cu mare dezamagire, ca antreprenorii tronsoanelor 2 și 3 se pot „lăuda” doar cu o proastă mobilizare și cu o metodologie deficitară, cauzată de cârpeli interminabile. Nu voi accepta asemenea situații și nu vreau să fac niciun fel de concesii. Daca cei doi antreprenori, italian și spaniol, nu au cum să respecte termenele de finalizare ale lucrărilor, voi rezilia contractele cu aceștia și voi căuta firme seriose în domeniu. Situația de pe Lotul 4 al autostrăzii se prezintă în parametrii normali, iar antreprenorul român a reasumat termenul de finalizare a lucrarii pentru finele lui 2017. Avem nevoie de autostrăzi și de respectarea termenilor din contractele încheiate. Vremea amânărilor s-a încheiat!”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Însă vorbele nu vor grăbi lucrările. Pe lotul 2 trebuie să se liciteze tunelurile, iar noul termen este martie 2020. Întârzierea aa fost provocată pentru că în contractul inițial nu au fost prevăzute tuneluri.

Lotul 3 este cel mai avansat şi trebuie finalizat în august 2017, dar există şi aici blocaje. Nodul de descărcare de la Holdea nu este finalizat, iar pe ultimul kilometru lucrările sunt blocate. Asta după ce în urmă cu o săptămână, terasamentul s-a surpat. Acum se fac analize al căror rezultat nu îl vom afla decât la finalul acestei luni.

Pe lotul 4 se lucrează de zor, dar sunt de executat lucrări dificile. Termenul de deschidere – decembrie 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ