Visul unui parc pentru role, la Timișoara, tot mai îndepărtat. Foto-Video

140

Toți tinerii iubitori de mișcare pe două, trei sau mai multe roți simt lipsa unui parc special construit și destinat lor. Sunt foarte mulți copii ce fac mișcare în natură, cu role ori cu skate-board-uri, dar parcurile din Timișoara nu prea sunt potrivite pentru acest gen de sporturi. Alei înguste, prost pavate și cu cratere demne de supafața selenară. Pietoni, copiii mici, bătrâni cu baston pe bănci (puține) – toate acestea sunt tot atâtea posibile motive de conflicte cu tinerii pe roți.

Aproape un deceniu a funcționat o astfel de pistă pentru rollerii în Parcul Central, pe latura dinspre bulevardul Republicii. Nu era prea grozavă, dar tot reușeau să se dea în liniște acolo. Nu deranjau pe nimeni. Erau construcții din structură metalică acoperită cu tablă vopsită. Prin efortul unor entuziaști au mai fost aduse materiale pentru a mări supafața și au mai fost construite câteva noi obstacole pentru sportul extrem.

În timp, tabla a început să ruginească și unele parți metalice au mai cedat. Cum era și normal au apărut semnele uzurii normale.

Primăria, ca administrator al parcului de role a lăsat totul să se distrugă, în timp. Era prea complicat să se mai repare câte ceva. O minte luminată a hotărât să distrugă pista de skate doar așa că deranja poate pe cineva. Au fost făcute promisiuni că se construiește una mai frumoasă și mai mare și mai largă. Ce mai!? Și mai și. Ca la noi. Este extrem de ușor de distrus. Partea mai grea este de a face altceva în loc. În timp s-au făcut multe promisiuni. S-au propus diverse alte locuri mai „potrivite”. Evident că nu a ieșit nimic.

Acum, de un timp, din nou a apărut ideea de a se face parcul de role tot pe locul din Parcul Central. Dar totul a rămas la nivel de promisiuni.

Tinerii ce vor să facă mișcare pe role așteaptă și tot așteaptă de mulți ani. Unii au renunțat la hobby-ul lor. Au îmbătrânit. Alții, mai optimiști, speră ca măcar copii lor să poate face mișcare aici în parc.

LĂSAȚI UN MESAJ