7.2 C
Timișoara
luni 22 aprilie 2024

Visul secret al PSD Timiș. Freddy Simonis a decis să-l dezvăluie, însă doar parțial! VIDEO

PSD Timiş de când se știe are un mare vis. Cel de a conduce municipiul Timișoara un mandat ( sau măcar o bucată de mandat). Până acum nu a reușit. Adevărul este că nici nu a făcut eforturi prea mari pentru a-și adjudeca acest fotoliu mult râvnit. Cu prilejul fiecărei campanii electorale totul se lasă pe ultimul moment. Și atunci se anunță cu oarecare lehamite că Xulescu va candida. Și atât. Fără vreo vlagă sau o mare tragere de inimă. Pe principiul politic ,,dacă iasă e bine, dacă nu, merge și așa”.

E de mare mirare această nepăsare când Partidul Social Democrat depune eforturi destul de mari pentru alte proiecte politice. Unele chiar reușite.

Alegerile locale bat la ușă. Dar PSD nu s-a hotărât cu cine va ataca primăria. Parlamentarul Simonis, ce răspunde de flilala Timiș, ne dezvăluie cu nonșalanță că urbea nu mai are nevoie de actualul edil șef. Dar el personal nu ar vrea nici pe cineva mai slab sau mediocru în toată regulă precum Robu.

„Nu ştim, dar decidem săptămâna viitoare. Cine, cum, rămâne de văzut” este marele strigăt de luptă lansat de Simonis. Acesta ar putea deveni chiar slogan electoral în lipsa altuia mai bun.

Conducerea partidului împreună cu președintele Simonis au testat piața de candidați, au discutat, au dezbătut dar nu s-au hotărât încă oficial. „Vă garantez că cel care va fi candidatul susţinut de PSD se va bate de la egal la egal cu actualul primar.

Timişoara nu are nevoie de experimente, e important ca pe acest post să vină un om care a mai condus în domeniul administrativ. Putem estima, în urma analizelor, că un membru PSD s-ar putea să nu convingă şi să câştige în Timişoara.

”Nu e un orgoliu de partid, e interesul oraşului ca Robu să plece, e un primar mediocru, dar trebuie să ne asigurăm că nu vine cineva să facă şi mai rău. Săptămâna viitoare vom definitiva. Vă asigur că luăm în serios alegerile pentru acest post, pe măsurătorile făcute de noi, dacă suntem inteligenţi, dacă stabilim un candidat care nu depinde de orgoliul de partid putem să avem un primar”, a detaliat ideile sale parlamentarul Simonis.

Mai marele social democraților admite că are în vedere mai mulți posibili candidați la alegerile locale. Dar misterul râmâne ca în telenovelele cu final amânat. De asemenea sunt în vedere și colaborări trans partinice.

„Da, în această perioadă am discutat cu mai mulţi candidaţi. Am discutat şi cu Pro România, dar vom lua cea mai bună decizie”, a mai adăugat Simonis.

În privința șefiei Consiliului Județean lucrurile rămân cum au fost stabilite. Călin Dobra rămâne singur candidat credibil în ciuda unor disesiuni din partid.

„Dobra e desemnat candidatul PSD la CJT. El nu va fi schimbat. Desigur, aşa ceva e posibil doar dacă nu mai vrea Dobra să candideze. Avem decizii luate în Comitetul Executiv, Dobra este candidatul nostru, dar, în acelaşi timp, cred că Bojin ar fi un câştig pentru echipa noastră în lupta pentru consiliul judeţean. Nu voi încerca să impun pe nimeni pentru postul de candidat”, a mai nuanțat afirmațiile sale Alfred Simonis.

Dintre posibilii candidați de primar se discută destul de mult despre sprijinirea candidaturii independentului Aderian Orza. În cazul colaborării cu formațiunea „Pro România” chestiunea este destul de clară.

Doctorul Marius Craina a anunțat de câteva luni că va candida pentru fotoliul de primar al Timișoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Politicianul gol

Cât de jos se poate coborî în campania electorală? Ohooo, abisul este nelimitat pentru declinul standardelor! Aflăm de pe pagina de facebook a lui Romeo Dunca,...

Acțiune a polițiștilor locali pentru depistarea cerșetorilor și oamenilor străzii – 16 persoane identificate, din care două dormeau într-o fostă casierie a Retim

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță și Ordine Publică au desfășurat, în ultimele zile, o amplă acțiune cu scopul depistării persoanelor fără adăpost și...

Citește și :