Visul continuă în Cupa EHF! Politehnica s-a calificat în ultimul tur preliminar

389

Politehnica Timișoara s-a calificat în ultimul tur preliminar al Cupei EHF. Studenții au eliminat în runda a doua a calificărilor echipa norvegiană OIF Arendal cu o dublă victorie, 24-23 în Norvegia și 27-26 în returul de la Timișoara.

Sâmbăta europeană a sportului timișorean s-a încheiat fericit după ce echipa de rugby a produs o supărare prin eșecul suferit în fața scoțienilor. Și asta pentru că Politehnica a câștigat confruntarea cu OIF Arendal din retur și a obținut biletele pentru ultimul tur preliminar al Cupei EFH. Acolo unde cu adevărat studenții vor da piept cu adevăratele forțe ale handbalului european.

Având un handicap de un gol de recuperat după meciul tur, norvegienii au fost echipa mai energică în startul partidei. Oaspeții au condus firav până spre jumătatea primului mitan. Ajutată de paradele lui Savic în poartă, Poli a preluat conducerea în minutul 20: 9-8. Din acest moment gazdele nu au mai cedat inițiativa până în final.

Ecartul a început să crească înaintea pauzei la 3 și apoi 4 goluri. Scorul pauzei avea să le fie favorabil studenților la o diferență liniștitoare: 16-12. Aspectul partidei nu s-a schimbat după pauză, Poli și-a păstrat plusul pe tabelă. Ba chiar au fost momente în care alb-violeții s-au dus și la plus 6 lungimi (20-16). Doar în ultimele 3 minute meciul s-a strâns după ce norvegienii au redus la un singur gol. Daskaloski a parat ultima aruncare a oaspeților și totul s-a încheiat: 27-26.

Studenții se califică în ultimul tur preliminar și își vor afla săptămâna viitoare numele adversarului pe care îl va întâlni în dublă manșă în luna noiembrie.

Politehnica: Milosevic 5 goluri, Simovici 5 goluri, Fenici 4 goluri, Marjanovic 4 goluri, Lasica 4 goluri, Lazarov 2 goluri, Ștefan 1 gol.

Declarații la cald

Per Carsten Michelsen, director sportiv OIF: ”Un meci strâns și plăcut ochiului. Am făcut prea multe greșeli și Timișoara a câștigat pe merit. Dacă facem atâtea greșeli nu merităm să mergem mai departe. Poate dacă la pauză nu aveam handicap de 4 goluri poate alta era evoluția scorului. Nu am jucat destul de bine astăzi. Noi construim o altă echipă și trebuie să avem răbdare cu jucătorii. Calificarea s-a decis în meciul tur, acolo nu am jucat destul de bine. Sincer ne-a surprins nivelul pe care Timișoara l-a arătat în aceste jocuri”.

Pero Milosevic, antrenor Poli: ”Două victorii obținute de noi. Am controlat ambele manșe și ne-a calificat pe merit. Am fost bine organizați în apărare și sunt foarte mulțumit de tot ce am realizat în Cupa EHF până acum, avem 4 victorii. Sunt meciuri grele în Europa”.

Cristi Fenici, căpitan Poli: ”Suntem bucuroși că am trecut în turul următor. Când am pornit în această competiție nu ne așteptam să mergem așa departe. Apărarea a făcut diferența, portarii ne-au ajutat în ambele meciuri. Avem un moral bun și jocul ne-a crescut. Sperăm să nu nimerim un adversar greu din Germania, Spania că va fi foarte greu.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ