Virgil Musta: „Am avut un nod în gât și câteva lacrimi, care nici nu știu dacă au fost de bucurie sau de tristețe”

  1579

  Medicul Virgil Musta a transmis încă un mesaj, înainte de ieșirea din starea de urgență. Reputatul doctor al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” vorbește despre răbdare, răspundere și prudență și subliniază că evoluția sau involuția coronavirusului depinde doar de noi.

  “Principalul motiv pentru care pandemia este sub control este chiar atitudinea voastră, foarte responsabilă la majoritatea”, spune medicul Virgil Musta.

  Într-o intervenție postată în cadrul comunității online City Doctors – comunitate pentru sănătate, doctorul care a vindecat sute de pacienți cu COVID-19, i-a invitat pe membri să spună cum se pregătesc pentru perioada de relaxare a restricțiilor și ce măsuri cred oamenii că ar trebui luate. Medicul timișorean s-a declarat impresionat de răspunsurile primite.

  “Sunteți incredibili…am avut un nod în gât și câteva lacrimi, care nici nu știu dacă au fost de bucurie sau de tristețe, pentru că am simțit și eu suferința și sacrificiul prin care ați trecut pentru a vă proteja pe voi și pe cei dragi. Ați ținut cont și de multe dintre recomandările mele, vă muțumesc mult pentru asta și vă rog să vă păstrați în continuare aceeași atitudine responsabilă, pentru că și eu cred că niciun sacrificiu nu este prea mare dacă putem salva vieți”, scrie Virgil Musta.

  Medicul timișorean a subliniat că lupta cu noul coronavirus va fi câștigată prin efortul comun al medicilor, autorităților și al cetățenilor care pun în aplicare măsurile instituite.

  “Citind comentariile, am tot mai mult credința că pănă acum bătălia a fost câștigată în special datorită vouă. Pandemia a fost ținută până acum sub control datorită atitudinii responsabile a majorității dintre voi. Oricât de bine încercam să ne organizăm noi în spitale, dacă voi nu ați fi înțeles și aplicat recomandările de izolare, distanțare și igienă, spitalele nu ar fi făcut față și am fi ajuns și noi în situația dramatică din alte țări. Războiul va fi câștigat împreună, dar vă rog să rămâneți precauți și conștienți că încă pandemia nu a trecut!”, mai scrie Virgil Musta.

  LĂSAȚI UN MESAJ