Violeții au fost la un pas de încă o surpriză

80

Noua echipă a Timișoarei a fost aproape să furnizeze o nouă surpriză în Liga Națională de baschet. BCT SCM a pierdut cu 92-88 pe terenul Mureșului.

Cu un prim 5 schimbat aproape în întregime față de precedentul duel, noua BC SCM Timișoara s-a prezentat din postura echipei ce nu are nimic de pierdut la Târgu Mureș. Cu Djapa revenit în maieul violet alături de cei trei nou-veniți, Jeremic, Veselinov și Warren, băieții antrenați de debutantul Nenad Mandic au oferit o replică peste așteptări viceliderului BC Mures.

Oaspeții s-au instalat conducere, surprinzător pentru diferența din clasament, pe care au păstrat-o până la începutul sfertului patru. A fost 24-24 la finalul primul sfert, iar până la pauza mare bănățenii au reușit să pună un ecart de +6 puncte: 54-48.

Surpiza părea să se contureze în sfertul trei, unul în care ”leii” au avut și plus 14 pe tabela de marcaj însă în ultimele 10 minute s-a intrat la 74-70. Banca mai lungă și-a spus cuvântul în sfertul decisiv, când gazdele au arătat prospețime și au întors soarta partidei cu un parțial 22-14 și 92-88 final.

Dalibor Djapa a fost principalul marcator al timișorenilor cu 24 de puncte la care a adăugat și 6 recuperări. Nou-venitul Mladen Jeremic a reușit și el o prestație excelentă la debut, 20 de puncte și 5 pase decisive. Veselinov – 12 puncte, Zivanovic – 9 puncte, Dundjerski – 8 puncte, Toth – 6 puncte, Milencovici – 5 puncte, Warren – 4 puncte au fost ceilalți marcatori pentru BCT SCM.

De partea cealaltă Goran Martinic a fost principalul pericol cu 33 de puncte, urmat de Mohammed – 15 puncte și Lazar – 10 puncte.

Pentru penultima clasată în Ligă vor urma alte două deplasări, la Cluj în 26 ianuarie și la Mediaș în 30 ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ