Violenţe între demonstranţi de extremă-dreapta şi contramanifestanţi de extremă-stânga: Cel puţin 13 persoane au fost reţinute

49

Cel puţin 13 persoane au fost reţinute în urma incidentelor violente care au avut loc sâmbătă după ce mai mulţi demonstranţi de extremă-dreapta s-au confruntat la Portland cu membri ai mişcării de extremă-stânga Antifa (anti-fascism), au anunţat autorităţile, informează postul BBC News.

Efective importante de poliţişti au fost mobilizate pentru a ţine separaţi susţinătorii celor două extreme, însă unele violenţe s-au înregistrat după încheierea mitingului extremei-dreapta.

Organizatorii mitingului cer ca mişcarea Antifa, o coaliţie internaţională de militanţi împotriva extremei-drepte, să fie declarată organizaţie teroristă.

Poliţia a confiscat arme artizanale, inclusiv bâte din metal şi scuturi, de la susţinătorii ambelor extreme.

Cel puţin şase persoane au fost rănite uşor, iar o alta a fost spitalizată, în urma violenţelor de la Portland, oraş considerat drept un bastion al mişcării Antifa.

Mitingul, la care au participat până la 1.200 de oameni, a fost promovat de Joe Biggs, membru al grupării de extremă dreapta Proud Boys şi fost angajat al lui Alex Jones, proprietarul site-ului Infowars, care prezintă teorii ale conspiraţiei.

Preşedintele Donald Trump a transmis că situaţia de la Portland este monitorizată cu atenţie de Administraţia SUA şi a indicat că este luată în considerare declararea mişcării Antifa ca „organizaţie de teroare”.

Anterior, Trump a menţionat că adepţii supremaţiei rasei albe, cât şi mişcarea Antifa, sunt o problemă majoră.
Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ