Violența domestică nu poate fi justificată VIDEO

90


În recentul plen al consiliului Județean Timiș din această săptămână a avut loc o discuție deosebit de interesantă despre o problemă acută a societății românești. Violența domestică există la orice nivel și în orice medii. Dar cei îndreptățiți să ia atitudine se fac că nu știu nimic. Rareori admit că mai există câte un xaz izolat dar măsurie adecvate se lasă așteptate.

Este dătător de speranțe faptul că la noi în județ Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) are câteva proiecte și programe în derulare pentru protejarea victimelor acestor violențe și de asemenea pentru combaterea sau limitarea la minimum a fenomenului.

Cum nimic nu este perfect aceste programe au și numeroase lipsuri după cum a observat consiliera județeană Laura Boldovici. Dar acest aspect este în diferite grade specific întregii țări.

„Încă de la înființare USR se implică activ în campanii de conștientizare și programe de voluntariat dar mai ale sîn schimbarea cadrului legislativ, care după cum bine știm, este unul destul de rigid și cu multe lacune.

Chiar în momentul de față o echipă din USR Timiș, compusă din colegul meu Raoul Trifan, Viviana Țecu, care este și consilier județean alături de mine, dar și din Silvia Dinică senator de București, lucrăm la modificare și complectarea unei legi ce tratează unele aspecte de protecția copilului martor la violența domestică… Vom merge la sediul DASPC unde avem o ședință de lucru pe acest subiect.

Împreună cu personal din mai multe DGASPC-uri din țară, pentru că ei sunt pe teren și se confruntă cu problemele astea zi de zi încercăm să găsim cele mai necesare modificări legislative și să le transformăm în proiecte.

Mai multe colege din USR au început încă din anul trecut o campanie on-line care se numește „Aliat, nu agresor!” (poate fi urmărită pe rețelele sociale). În cadrul campaniei, mai multe femei din sfera publică dar și privată, își împărtășesc experiențe personale.” a explicat Laura Boldovici.

Experiențe personale au cam toate femeile care, din păcate, au trăit pe propria piele violența de gen, în oarecare mod.

„Violența asupra femeilor trebuie conștientizată și nu trebuie să închidem ochii, să nu ne prefacem că nu există și în nici un caz să o tolerăm sau să o justifică. Violența asupra femeilor, la fel ca orice altă formă de violență, nu poate fi justificată niciodată! ” am mai adăugat consiliera județeană în cadrul unei conferințe de partid la sediul USR.