20.7 C
Timișoara
miercuri 29 mai 2024

Viituri devastatoare în mai multe localități. Apa a măsurat și 1 m în locuințe

Viituri cu o forță greu de descris în cuvinte au măturat duminică seară localități întregi din țară. În Mehedinți a plouat cu putere și, în scurt timp, mai multe sate au fost înghițite de ape.

Bătrânii s-au văzut neputincioși în fața șuvoaielor și au avut nevoie de ajutorul pompierilor pentru a ieși din case.

Rău a fost și în Moldova. În unele locuințe, apa a măsurat și un metru.

Iar veștile nu sunt deloc bune. Până luni la ora 15:00, sud-vestul României se află sub cod portocaliu de ploi abundente, în timp ce restul țării este vizat de cod galben.

Opt localități din Mehedinți au fost vizate de cod roșu de inundații, iar avertizările s-au adeverit. Oamenii s-au trezit înconjurați de șuvoaie, care le-au măturat gospodăriile. Mai mulți bătrâni au fost scoși pe brațe de pompieri din case.

Neputincioși, localnicii au privit cum viitura distruge tot în cale.Ploile puternice au afectat şi circulaţia feroviară în zonă. Două trenuri Interregio nu şi-au mai putut continua drumul, iar călătorii au fost preluați de autorități. Natura s-a dezlănțuit şi în județul Bacău.

În comuna Mărgineni a plouat torențial, iar apa venită de pe dealuri a intrat în casele oamenilor. Oamenii nu au închis un ochi toată noaptea, de teamă că scenele apocaliptice se vor repeta. Din cauza aluviunilor, circulația a fost întreruptă între Bacău şi Moinești.

Şi județul Vaslui a fost lovit de precipitații. Mai multe locuinţe, curți, anexe şi subsolul unui bloc din localitatea Brodoc au fost inundate.

Sursa: stirileprotv.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Revine la Merlin Festivalul Internațional VIVA LA STRADA!

La acest sfârșit de săptămână, spotlight-ul se mută pe Festivalul Internațional VIVA LA STRADA!, eveniment cultural open air, aflat la a doua ediție, organizat...

Petrecere cu activități distractive și ridicări cu balonul pe Stadionul Știința, la Poli Kids Fest

Campusul Universității Politehnica Timișoara se va transforma sâmbătă, 1 iunie 2024, într-o adevărată lume a copilăriei cu ocazia celei de-a treia...

Citește și :