VIDEO. Utilaj rudimentar folosit pentru plombarea gropilor în vestul țării. Drumar: „Lucrăm ca în anii `60”

64

O echipă de angajați ai DRDP Timișoara a fost surprinsă pe o filmare în timp ce astupa gropile de pe un drum național cu un utilaj… cel puțin rudimentar. Drumarii folosesc maiul pentru a tasa asfaltul turnat în gropile de pe DN59B, între localitățile timișene Cărpiniș și Cenei.

Filmarea a ajuns pe rețelele de socializare însoțită de textul: ”Nu se poate comenta așa ceva. E doar de plâns, deși șefii lor pe axa Timișoara-București râd la adăpostul unor salarii din care s-ar putea cumpăra lunar 10 compactoare și câte un utilaj cu tehnologie IR, ca exemplu. O singură curiozitate aș mai avea: buturuga aia o fi pe inventar la DRDP Timișoara? Asta le cam întrece pe toate din câte am văzut până acum.”

Chiar și drumarii fac haz de modul lor de lucru. Pe filmare se aude cum unul dintre ei spune: ”Poți să scrii 1960. Cam așa lucrăm. Noi facem cu ce avem. Ca în anii 60, așa făceau și ăia”.

Întrebați de ce se mai folosesc astfel de utilaje în anul 2019, reprezentanții CNAIR spun că nu au suficiente aparate performante, deși anul trecut se lăudau că toate direcțiile regionale de drumuri și poduri din țară sunt dotate corespunzător.

”Avem cilindrii compactori și plăci compactoare în dotarea DRDP Timișoara. La fiecare SDN avem cel puțin două plăci. Dar sunt districte care mai plombează cu maiul, acolo unde sunt suprafețe mici, pe drumuri secundare. Plombarea cu maiul este prevăzută în normative, iar rezultatele sunt conform standardelor pentru plombări. E nevoie însă de mai mult efort fizic. Practic am apelat și la această soluție pentru că după acțiunile de deszăpezire au apărut deteriorări pe mai multe zone. Ca atare, folosim tot ce avem în dotare pentru a reuși să reparăm provizoriu suprafețele deteriorate înainte să vină din nou zăpada. Asta ca să nu lăsăm gropile până la primăvară. Dacă le lăsăm așa, reprezintă risc pentru circulație și cresc deteriorările”, a explicat pentru Banatul azi, Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Și anul trecut o echipă de la DRDP Timișoara a fost filmată în timp ce astupa gropile cu maiul, pe centura orașului Arad.

 

 

Lasă bă că merge si așa!! Pe DN59B Cenei-Carpiniș.

Publicată de Cornel Paun pe Luni, 4 februarie 2019

LĂSAȚI UN MESAJ