Șosea nouă în Timiș. Vezi unde a fost reabilitată VIDEO

176

Vești bune în Timiș! Încă două drumuri județene au fost reabilitate. Vorbim despre investiții din zona Făgetului, asfaltate pe o porțiune de peste zece kilometri.

Astfel, primul tronson Dobreşti – Ohaba Lungă a fost reabilitat pe o lungime de 5,3 km. Aici lucrările au durat șase luni, iar investiția este de 4,2 milioane de lei.

Celălalt drum județean, Balinţ-Nevrincea-Susani are o lungime de 6,1 km. Lucrările au început în iunie, iar valoarea investiţiei se ridică la aproape 7,7 milioane de lei.“Avem două investiții importante în această zonă a Făgetului. Una de la Ohabă Lungă la Dobrești, un drum extraordinar de frumos care duce înspre mănăstirea Dobrești și leagă Ohaba și Dobreștiul de Bara, iar cea de-a doua investiție, drumul dintre Balinț, Nevrincea, Cliciova și Susani, care face legătura cu șoseaua națională înspre Făget, înspre Deva. Sunt lucrări executate, eu zic din suflet, pentru că în această zonă a Făgetului s-a investit mai puțin, dar datorită primarilor din această zonă care au alergat foarte mult și au insistat pentru aceste investiții”, spune Titu Bojin, șeful Consiliului Județean Timiș.

Investițiile sunt de peste 12 milioane de lei, din care fonduri de la buget, Guvern prin Programul Național de Dezvoltare Locală şi creditul luat de CJ Timiș de la CEC Bank.

La recepția lucrărilor a participat și IPS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului.”Este un moment de bilanț, dacă oamenii își măsoară acum drumurile. Este un semn de civilizație și acolo unde deja avem asfalt spunem că acea parte de Românie a ieșit din Evul Mediu, așa că eu zic că pentru zonă aceasta este o binecuvântare pentru că sunt convins că cei care au plecat din acestea sate și trăiesc părinții lor aici vor veni de acuma cu mai mult drag și mult mai des în satele lor“, spune IPS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului.

LĂSAȚI UN MESAJ