VIDEO cu inundațiile care au afectat un oraș bănățean!

437

Lugojenii au surprins în imagini inundațiile care au făcut prăpăd în orașul din județul Timiș.

Avertizările meteorologilor s-au adeverit, așa că peste județul Timiș s-a abătut o ploaie torențială care a inundat străzi, gospodării, curți și beciuri, afectat fiind orașul Lugoj.

Pe o rețea de socializare, câțiva tineri au postat imagini cu dezastrul produs de ploile abundente care au căzut în după amiaza zilei de miercuri.

Județul Timiș se află sub avertizare de cod galben de ploi, până la ora 23:00, potrivit meteorologilor. Și hidrologii au emis un cod portocaliu de inundații, vizate fiind râurile Timiș și Bârzava.

La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Timiș a fost constituită grupa operativă, s-a intervenit pentru scoaterea apei din curți, beciuri și gosodării inundate, situația fiind monitorizată cu atenție.

“În zona afectată de codul portocaliu au fost trimise motopompe remorcabile de la Timișoara și Buziaș. Până în momentul de față s-a acționat la 20 inundații de curți, subsoluri și gospodării, iar drumul comunal 134 este blocat, acționând SVSU Victor Vlad Delamarina cu 12 voluntari. Din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „BANAT” al județului Timiș acționează 30 de subofițeri cu 6 mijloace de transport, 10 motopompe și electropompe”, au transmis reprezentanții ISU Banat.

sursă video: Gabriel Iosa

LĂSAȚI UN MESAJ