Victorie pentru locul 10, Timișoara și-a mărit șansele de supraviețuire

57

Răsturnare spectaculoasă în subsolul Ligii Naționale de baschet masculin. BC SCM Timișoara a câștigat duelul cu BCMU Pitești și a făcut rocada cu argeșenii în clasament.

Cu o etapă înaintea sezonului regulat ”leii” bănățeni au reușit să evadeze de pe ultimele două locuri ale ierarhiei. Baschetbaliștii pregătiți de Nenad Mandic au câștigat derbyul suferinței cu BCM U Pitești, scor 85-69, și a urcat pe locul 10 în Ligă, primul neretrogradabil ce va conta mult in play-out. Bănățenii au profitat de șansa ivită după penalizarea aplicată piteștenilor în clasament.

O victorie importantă și meritată pentru alb-violeții din Timișoara care au controlat duelul de la un capăt la altul. A fost 26-17 după primele 10 minute, iar până la pauza mare ecartul s-a mărit la +13. Oaspeții și-au arătat colții în sfertul 3, în care au tăiat 3 puncte din handicap, însă situația s-a limpezit în ultimul parțial. S-a încheiat 85-69, adică +16 pentru BCSCM care, grație înfrângerii din tur la 12 puncte, a devansat-o pe gruparea piteșteană.

Timișorenii își pot conserva locul înaintea intrării în play-out dacă câștigă și ultima partidă, cea de sâmbătă cu Steaua de pe teren propriu. În caz contrar trebuie să aștepte pasul greșit al Piteștiului în deplasarea de a Târgu Jiu.

Timișoara: Djapa (19 puncte), Jeremic (16 puncte), Zivanovic (13 puncte), Dundjerski (12 puncte), Warren (7 puncte), Veselinov (7 puncte), Toth (6 puncte) și Milencovici (5 puncte). Americanul Ronald Ross a fost principalul marcator al oaspeților cu 24 de puncte.

Nenad Mandic, antrenor Timișoara: ”Nu sunt mulțumit de cum am jucat, dar nu a fost un meci ușor. Toată lumea a simțit presiunea. Aproape mi-a fost frică de acest meci. După eșecul de la Tg. Jiu echipa a dat totul. Trebuie să continuăm să muncim, să reparăm unele lucruri. Sperăm să ne păstrăm locul 10”.

Andelko Mandic, antrenor Pitești: ”Timișoara a fost mult mai bună ca noi. Foaia statistică nu e așa importantă, problema noastră a fost abordarea absolut deficitară. Nu am acționat profesionist. Se întâmplă să ratezi, să greșești, dar lucrurile care depind de dorință, nu am fost deloc conectați la partitura tactică, tehnică, indiferent. Din primul până la ultimul minut am fost inferiori. Sunt foarte dezamăgit… Va fi foarte dificil în a doua fază a campionatului”.

LĂSAȚI UN MESAJ