Victor Ponta își dorește în noul partid, oameni alături de care a făcut politică! Video

240

Fostul prim ministru ce a condus destinele guvernului cu ceva ani în urmă, Victor Ponta, încearcă să evite conul de umbră în care se pierd miniștrii când se duc. Acum încearcă să pună pe picioare o formațiune politică ce va fi nouă și imaculată.

Aflat timp de două zile la Timișoara, Ponta a avut întâlniri cu membrii partidului, dar și cu și simpatizanții ce l-ar urma în noua formațiune numită Pro România.
Majoritatea membrilor provin din PSD unde au mai fost colegi și au mai colaborat. Pentru a da greutate acestei construcții, Ponta ar dori să-i aibe alături pe Sorin Grindeanu și Eugen Dogariu, foștii săi colegi de acum aproape două decenii când au fondat organizația de tineret a partidului.

Referitor la această posibilitate, politicianul declară că: „aș fi bucuros… în primul rând pentru ei m-aș bucura. Îi cunosc de atâta timp, eu nu cred că gândesc la fel ca Dragnea. Sau se simt bine în prezența echipei lui Dragnea. Domnul Dogariu e senator, domnul Grindeanu e președintele unei instituții. Nu vorbesc neapărat de ei, vorbesc de oameni alături de care am făcut politică, deoarece gândeam la fel, arătam la fel, făceam parte din aceeași gândire politică. Mai departe, ce va ieși de aici trebuie să îi întrebați pe ei… Noi, cei care am pornit acest proiect, avem ușa deschisă, dar nu vine nimeni după aia, la un moment dat, să se pună în capul mesei”.

Ponta crede că nu sunt primari de localități în Timiș ce ar avea motive de mândrie cu Viorica Dăncilă sau Liviu Dragnea, dar nu au ce face pentru moment. La orice defectare în alt partid și-ar pierde postul deținut acum.

„M-am întâlnit cu oameni alături de care am făcut campanii, am lansat proiecte importante pentru comunitățile lor, care m-au sprijinit și când am câștigat alegerile, și când am pierdut alegerile. Sunt oameni gospodari, care câștigă în comunitatea lor prin ceea ce fac. Oameni care se rușinează de ceea ce se întâmplă la București. Nu există vreun primar PSD din Banat care să spună că se mândrește cu Dragnea și cu Dăncilă. Nici nu au acum, sunt altfel de oameni, au altă educație, alt gen de a face politică. Nu le-am zis să vină acum la Pro România, pentru că își pierd mandatele, dar le-am cerut să ne ajute și să explice oamenilor cum stau lucrurile. Unul dintre ei, primarul Nicu Birău a zis că face chiar mai mult decât atât și este alături de noi. În 2020 va candida din partea Pro România. Până la urmă, primarul e cel care păstrează legătura cu cetățenii și care decontează prostiile și lucrurile rele făcute la București de conducerea politică”, a mai nuanțat lucrurile Victor Ponta.

Nicu Birău, primarul din comuna Variaș, a insistat pe faptul că nu va părăsi PSD deocamdată. Dar, în concordanță cu dreptul la opinie ar putea în viitor să ia în considerare și această posibilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ