Veteranii de război premiați de Consiliul Județean Timiș

109

Oamenii care au dat dovadă de curaj şi devotament şi care au luptat pentru ţară au ajuns și în acest an în atenția Consiliului Judeţean Timiş.  Instituția a premiat astăzi patru veterani de război, care au trecut de venerabila vârstă de 100 de ani. Miercuri în cadrul ședinței de plen va fi premiat încă un veteran de război, care la fel a depăşit şi el 100 de ani.

În această dimineață, Titu Bojin, șeful Consiliului Judeţean, l-a vizitat pe Vasile Gheorghe, unul dintre veteranii centenari căruia i-a oferit o diplomă de merit, dar şi un premiu în bani de 2.000 de lei, în semn de recunoaştere pentru meritele deosebite. La finalul vizitei i-a transmis gânduri bune, iar la anul să se întâlnească din nou.

Cei cinci veterani de război premiaţi de Consiliul Județean Timiș sunt Vasile Gheorghe (Ghiroda)– 101 ani, Cristi Dimitrie (Timişoara) – 101 ani, Bocşa Octavian (Timişoara) – 101 ani, Hegheş Iosif (Timişoara) – 101 ani, Afrim Gheorghe (Voiteg)  – 100 ani.

Anul 2015 a fost declarat de Guvern „Anul Veteranilor de Război”, dedicat marcării a 70 de ani de la încetarea celui de-Al Doilea Război Mondial. Decizia a fost luată de Executiv, la propunerea Ministerului Apărării Naționale.

LĂSAȚI UN MESAJ