Vești proaste pentru șoferi! Ce modificări se pregătesc în legislația rutieră

302

Amenzile pentru șoferi se schimbă. În viitorul apropiat am putea avea două valori pentru punctul-amendă. Una calculată pentru pensionari și cealaltă pentru oamenii activi.

Potrivit unui proiect de lege înregistrat la Senat pentru dezbatere, modul în care sunt calculate amenzile se va schimba. Punctul-amendă ar putea avea două valori, una pentru oamenii activi și alta pentru pensionari. În condițiile în care valoarea punctului-amendă pentru pensionari va fi mai mică decât valoarea acestuia pentru oamenii activi, cei ieșiți la pensie vor avea parte de amenzi de circulaţie mai mici decât angajații, scrie B1.

Iniţiativa legislativă urmărește schimbarea modului în care se calculează valoarea punctului-amendă. Pentru a se aplica, proiectul de act normativ are nevoie de votul Parlamentului, de semnătura președintelui țării și de publicarea în Monitorul Oficial.

În cazul în care proiectul se va transforma în lege, valoarea punctului-amendă ar urma să se calculeze în funcție de categoria din care face parte contravenientul. Mai exact, vor exista două valori ale punctului-amendă, una pentru oamenii activi (angajați) și una pentru cei retrași din activitate (pensionari).

Concret, proiectul de act normativ propune ca valoarea punctului-amendă pentru angajați să fie 10% din salariului minim brut pe economie, iar valoarea punctului-amendă pentru pensionari să fie 10% din punctul de pensie.

sursa: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ