Vești bune de pe autostrada Lugoj-Deva! Se deschide un nou lot anul acesta. Video

576

Lotul 4 din tronsonul de autostradă Lugoj – Deva va fi deschis circulației în luna decembrie 2018. Aceasta este ultima declarație a reprezentanților Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. De asemenea, constructorul dă asigurări că are forța necesară pentru a finaliza lotul până la sfârșitul anului.

În timp ce Asociația Pro Infrastructura susține că nu e nicio șansă ca lotul 4 Lugoj – Deva să fie deschis anul acesta, CNAIR promite minunea.

”Potrivit graficului prezentat de constructor, care știe cel mai bine situația din teren, până la sfârșitul lunii decembie, el finalizează. În momentul în care finalizează deschidem și circulația. Deja se face racordul, se mai lucrează la dealul Șoimuș. Constructorii au utilaje în zonă, lucrează cu 10 excavatoare pe un singur tronson, deci au forță de muncă. Singura chestiune neprevăzută este posibilitatea ca starea vremii să se strice”, a declarat pentru Banatul azi, Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

În decembrie, mai spun autoritățile vor fi făcute și testele pe asfaltul nou turnat și se va face și recepția inițială, înainte ca șoferilor să le fie permis să circule pe lotul 4. Între timp, lucrările continua în ritm susținut.

”Antreprenorul continuă lucrările pentru montarea de parapet de protecție și panouri fono-absorbante, siguranța circulației, scurgerea apelor, realizarea taluzurilor, precum și la Centrul de Întreținere Șoimuș. Cele mai multe echipe sunt concentrate în zona versantului Șoimuș și la realizarea bretelelor de acces care vor asigura relațiile de circulație în nodul Șoimuș”, aflăm de la DRDP Timișoara.

În ceea ce privește lotul 3 din Lugoj – Deva, cuprins între Coșevița și Ilia, constructorul prromite că va finaliza lucrarea tot anul acesta. În cazul în care apare ceva neprăvăzut, antreprenorul Cosma s-a angajat ca măcar nodul de urcare/coborâre pentru lotul 4 să fie gata pentru a nu ține 22 de kilometri de autostradă pe post de muzeu.

Săptămâna trecută în imagini, pe Lotul 4 al autostrăzii #A1 Lugoj – Deva. Antreprenorul continuă lucrările pentru…

Publicată de DRDP Timişoara pe Luni, 15 Octombrie 2018

LĂSAȚI UN MESAJ