Veste uriașă pentru cei plătiți din drepturi de autor! Ce decizie a luat ministrul Finanțelor pentru ei

347

Contribuţiile şi impozitul pe veniturile din drepturi de proprietate intelectuală vor fi reţinute la sursă, a declarat joi Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor.

Impozitul pe venit şi contribuţiile sociale pentru veniturile din drepturile de proprietate intelectuală vor fi reţinute la sursa care plăteşte venitul. Persoana fizică nu va mai fi obligată să plătească din propriul buzunar dările la Fisc. În acest sens se va da o OUG spre sfârşitul acestei luni. Actul va conţine mai multe modificări de simplificare a legislaţiei fiscale, a declarat azi Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor.

În prezent, persoanele fizice care au venituri din activităţi independente sunt obligate de lege să plătească din veniturile proprii contribuţiile sociale. Acestea sunt limitate la nivelul plătit pentru suma de 1.900 de lei.

Persoanele fizice care obţin venituri din drepturi de autor şi drepturi conexe dreptului de autor, brevete de invenţie, desene şi modele, mărci şi indicaţii geografice, topografii pentru produse semiconductoare şi altele asemenea şi sunt remunerate în baza unui contract de cesiune a drepturilor de autor datorează pentru veniturile astfel obţinute impozit la bugetul de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ