14.1 C
Timișoara
sâmbătă 18 mai 2024

Veste bună pentru părinți. Alocațiile copiilor se majorează peste câteva zile

Creşterea alocaţiilor a fost unul dintre subiectele fierbinţi ale anului 2020. Parlamentul a adoptat proiectul care prevedea dublarea alocaţiilor, dar liberalii au spus că nu au bani pentru a face acest lucru şi au propus o creştere etapizată. Acum noul ministru al Muncii, Raluca Turcan, a anunţat că alocaţiile pentru copii vor fi majorate cu 20%.

Alocaţiile pentru copii vor creşte de la 1 ianuarie 2021 cu 20 de procente, a anunţat joi noul ministrul al Muncii, Raluca Turcan, la preluarea mandatului de la Violeta Alexandru.

În privința alocațiilor, răspunsul este că suntem în cadrul ordonanței de urgență adoptată de Guvernul Orban, deci de Guvernul precedent și de la 1 ianuarie cu siguranță alocațiile vor crește cu 20% și de asemenea în momentul în care legea se reîntoarce la Parlament vom definitiva cadrul legal cu privire la majorarea alocațiilor pentru copii.„, a declarat Raluca Turcan, la Ministerul Muncii.

O altă prioritate a noului ministru al Muncii este majorarea salariului minim. Raluca Turcan a anunțat joi că şi salariul minim va crește în 2021.

„Discuția din cadrul ministerului, dar și cu dl prim ministru Florin Cîțu a subliniat că acesta trebuie să crească cel puțin raportat la rata inflației. Este un lucru pe care deja îl vom lansa în dezbatere publică astfel să legiferăm această decizie”, a explicat Raluca Turcan.

Sursa: www.romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :