24.1 C
Timișoara
sâmbătă 13 aprilie 2024

,,Veste bună”, înaintea alegerilor locale din Timișoara

Timișorenii vor plăti, anul viitor, taxe și impozite locale majorate cu 10,4 la sută.

Consiliul Local Timișoara a aprobat majorarea taxelor și impozitelor în baza unei prevederi a Codului Fiscal care obligă autoritățile locale să indexeze impozitele cu rata inflației.

Primarul Dominic Fritz a declarat că majorarea este obligatorie, impusă de lege.

Este indexarea prevăzută în Codul Fiscal, nu știu, de fapt, de ce mai trebuie un HCL, dar așa trebuie, e o o cerință legală, deci doar îndeplinim ce ne cere legea. Nu este, după cum toată lumea știe, o decizie de oportunitate de a stabili taxele și impozitele pentru anul viitor”, spune Dominic Fritz.

Consiliul Local Timișoara a mai decis ca toate datoriile la bugetul local mai mici de 40 de lei, existente în sold la data de 31 decembrie 2023 să fie anulate. Decizia se justifică prin faptul că o executare silită pentru recuperarea sumelor ar duce la costuri mai mari decât datoria în sine.

Sursa: https://www.radiotimisoara.ro/

Alte subiecte :

Pe bulevardul Cetății se va desfășura evenimentul „Străzi pentru Comunitate”

Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara a aprobat închiderea traficului rutier în data de 14.04.2024, pe Bulevardul Cetății, în...

Controale ale Gărzii Forestiere în Timiș. Ce au găsit autoritățile?

Inspectorii Gărzii Forestiere au luat la puricat mai multe drumuri publice, forestiere, dar și depozite de lemn ale unor firme din județ. Controale au...

Citește și :