20 C
Timișoara
vineri 31 mai 2024

Verificări în unitățile de învățământ finanțate de Consiliul Județean Timiș la început de an școlar

Autoritățile județene au demarat controale în unitățile de învățământ pe care le patronează. Consiliul Județean Timiș a alocat în bugetul din acest an peste 19.000.000 lei pentru funcționarea și dezvoltarea celor șapte școli pe care le finanțează. Din această sumă, 8.000.000 sunt numai pentru investiții.

Liderul CJT a vrut sa vadă condițiile în care vor fi primiți elevii în septembrie. Liceul Teoretic „IRIS” din Timișoara, școală ce se adresează în principal copiilor cu deficiențe de vedere și nevăzătorilor este o unitate finanțată de CJT. Acesteia i-a fost alocată în bugetul județului pentru 2019 o sumă de 3 milioane lei, bani din care, printre altele, va fi reabilitată și cantina școlii. În plus, liceul va trece printr-o reabilitare majoră, grație unui proiect pe fonduri europene câștigat de CJ Timiș, în valoare de aproape 8 milioane de lei. Se vor efectua lucrări de reabilitare termică, va fi realizat un acoperiș nou, se vor monta rampe pentru persoane cu dizabilități. De asemenea, va fi montată o casă de lift în exteriorul clădirii, dar și o scară metalică pentru evacuare.

O altă verificare făcută de președintele Consiliului Județean a fost la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Paul Popescu Neveanu, unde Consiliul Județean investește peste 3.000.000 lei în reparații capitale la corpul de clădire nr. 3 și în achiziționarea unui lift pentru persoane cu dizabilități.

„De la birou, nu rezolvi niciodată ce poți rezolva pe teren, la fața locului. Am vizitat astăzi două școli, unde avem în derulare investiții majore. Cu mici sincope, acestea sunt în termen. La Neveanu, lucrările au o mică întârziere, dar se lucrează intens și se va recupera o parte din timp. Lucrarea este un majoră, cu reparații capitale, dar va fi gata într-o lună, după cum am vorbit cu constructorul. Acolo unde se va lucra și în septembrie, se vor lua măsuri ca activitatea școlară să nu fie afectată. Pregătirile pentru noul an sunt în curs, nu există probleme majore. Am crescut în acest an sumele alocate investițiilor. Am reușit chiar atragerea de fonduri europene. Nu vrem nicicum să facem rabat la calitate atunci când e vorba de copii, de educația lor”, spune președintele Consiliului Județean, Călin Dobra.

Dintre investițiile majore în școlile finanțate de CJ Timiș menționăm și reabilitarea acoperișului și amenajarea curții Centrului școlar Constantin Pufan, lucrări pentru care s-au alocat peste 700.000 lei. În plus, școlii i s-au alocat 345.000 lei pentru amenajarea unei scări exterioare de evacuare în caz de urgență, cât și pentru achiziționarea unei autoutilitare. De asemenea, CSEI Constantin Păunescu Recaș beneficiază în acest an de un buget de peste 3.000.000 lei, jumătate din această sumă fiind alocată investițiilor. De exemplu, mai mult de 800.000 lei sunt destinați reabilitării cantinei școlare.

Sub finanțarea Consiliului Județean Timiș se află Centrele Școlare pentru Educație Incluzivă Paul Popescu Neveanu, Constantin Pufan și Dumitru Ciumăgeanu – din Timișoara, Constantin Păunescu din Recaș și Alexandru Roșca din Lugoj. De asemenea, CJ Timiș finanțează și liceele teoretice IRIS și Gheorghe Atanasiu, ambele din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :