Veneau de la mare când, pe șosea, au apărut brusc indicatoare cu ”Drum închis”. Clipe de groază pentru o familie de români

380

Șoseaua, sat fără câini. Haosul domnește pe șoselele României. În vreme ce în fiecare săptămână primim raportul amenzilor date de polițiști, șoferii continuă să fie în nesiguranță pe șoselele țării. Violență și hoți, fără siguranță și încredere.

Nu avem cum să nu ne amintim recentul caz de la Sinești, când o familie a fost atacată într-o parcare de mai mulți hoți care se piteau în pădure. Varianta nu doar că se repetă, ci se și acutizează. O familie cu doi copii, din Galați, care se întorcea de la mare a trăit clipe de groază. Orice descriere a momentelor este mult prea mică pentru ce s-a întâmplat.

La Țăndărei, județul Ialomița, mașina a fost înconjurată de mai multe mașini care au încercat să o blocheze. Oamenii au sunat la 112, dar nu au primit ajutor, nici siguranță, nici încredere. S-a petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, când familia a fost nevoită să se întoarcă de urgență acasă pentru că fiica lor s-a îmbolnăvit. Pe un drum neiluminat, ei s-au trezit, ca ”într-un film de groază”- după cum povestește mama, pentru Adevărul– între trei mașini. Mai mult, hoții au pus și indicatoare, cu ”Drum închis”.

”`Ciudat!` zic… Blochez uşile, îmi zice soţul să întorc, o luăm pe drum ocolitor. Când dau să întorc, şoferul din Audi îmi aprinde o lanternă în faţă, încercând să mă orbească şi să observe cu cine mai sunt în maşină. Întorc. Şoferul Renault-ului a mers după noi. La 200 de metri, o dubiţă albă mi se opreşte brusc în faţă, Audi-ul era în lateral stânga. Coboară nişte ţigani din maşini şi vin spre mine. Nu mai ştiu ce aveau în mâini, eram deja speriată, calculam din ochi să văd dacă pot trece printre ei cu maşina şi cam ce s-ar întâmpla dacă aş ieşi de pe carosabil. Demarez şi reuşesc să mă strecor în viteză ieşind în strada principală, îndreptându-mă către postul de poliţie, care, ce să vezi?! Era gol! Dubiţa si Audi-ul după noi. Dubiţa mă opreşte (culmea!) chiar în faţa secţiei de poliţie. Se dau jos şi vin spre noi. În acest timp, soţul sunase la 112, încercând să le explice că nu ne-am şicanat în trafic, că suntem cu doi copii în maşină, din care unul bolnav, că de-aia am plecat la miezul nopţii la drum, că nu i-am deranjat pe nenorociţii ăia cu nimic, că urmăresc să ne tâlhărească” a povestit femeia, care spune că dacă era singură în mașină și nu era motivată pentru a-și salva familia, nu știe dacă ar fi supraviețuit.

Poliția, reacție șocantă

Mama celor două fete a mărturisit că poliția le-a spus să se întoarcă în Țăndărei, pentru a depune plângere la poliție.

Poliția spune că au fost sunați și de șoferul mașinii din Audi- una dintre mașinile care a blocat  înainte să sune familia atacată, iar șoferul mașinii Audi ar fi spus că a încercat să oprească mașina cu numere de Galați pentru că i s-a părut suspectă, fiindcă se plimba pe străzile adiacente. Poliția mai susține că a luat legătura cu familia din Galați, care ar fi negat că a fost victima unei infracțiuni. Cât despre blocarea mașinii în trafic, poliția mai afirmă că va declanșa o anchetă, doar dacă familia va depune o plângere.

”Colegii care au ajuns la faţa locului au încheiat un proces-verbal, în care au consemnat cele relatate de persoana din Audi” mai spun reprezentanții IPJ Ialomița, pentru sursa citată.

sursa: dcnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ