Vederi buruienoase din Orașul Florilor. Foto-Video

255

Erau odată vremuri frumoase când omul plecat în concediu de odihnă (pe atunci doar școlarii aveau vacanță) dorea să-și anunțe apropiații despre ce au văzut interesant din locurile vizitate. Nici pomeneală de rețele sociale și de fotografii trimise instantaneu la mii de kilometri distanță. Pentru cine nu știe erau celebrele vederi poștale ce preamăreau realizările din acele stațiuni. Cine nu ține minte cunoscutele vederi cu nelipsitul „Salutări de la Amara” sau „Vă trimit un strop de soare de la Techirghiol”.

Cum nu prea mai sunt cărți poștale sau ilustrate cu orașul nostru vom trimite edililor municipali câteva vederi mobilizatoare. Pe la o margine de oraș există o tarla de teren viran ce poate băga în sperieți pe oricine mai puțin antrenat. Aici cresc în voie buruienile și scaieții înalți ca de un stat de om. Oricum, câteva autoturisme acunse pe acolo abia se pot desluși de la distanță. Părinții ce locuiesc în aproiere de Pădurea Verde mai degrabă lasă copii nesupravegheați să se joace în pădure decât să treacă nesupravegheați pe lângă terenul viran de lângă barieră. De aici, în orice clipă ar putea ieși un balaur sau un crocodil ca în filmele de groază.

Vecinii ce locuiesc în apropiere cred că este o inițiativă a municipalității care a dorit, în acest mod, să ridice un zid fonic pentru a nu se auzi trenurile ce trec prin apropiere. Și sunt mai ecologice decât cele din materialele de construcții.

De mare mirare este faptul că alături, la câțiva metri, scuarul dintre benzile de circulație au iarba tunsă destul de decent. Iar dincolo de trotuar poate fi habitatul lupilor și urșilor.
La doi pași de lanul cu scaieți, la fabrica de anvelope se fac cercetări pentru a realiza cauciuc din latexul de păpădie. Poate aici lângă calea ferată se află un teren experimental și la un moment dat primăria va începe să fabrice ceva important din buruieni. Anvelopele din buruieni ar putea revoluționa transportul în comun. Sigur viitoarele roți de tramvai ar putea fi manufacturate din scaieți. Asta daca cineva cu o coasă nu va distruge lanul experimental plin de mizerie.

Recomandăm consilierilor locali să păstreze vederile pentru a realiza un album sau ierbar cât mai complet.

1 COMENTARIU

  1. Acu o sa mearga cei de la Politia Locala sa amendeze Primaria ca nu a taiat iarba…Numa necaz le faceti…ce Primaria nu e si ea….om?

LĂSAȚI UN MESAJ