15.7 C
Timișoara
vineri 24 mai 2024

Vechea brutărie din Piața Doina din Timișoara a fost închisă temporar de inspectorii OPC | FOTO-VIDEO

Potrivit lui Mihai Alin Gubandru, comisar-șef la CJPC Timiș, la o brutărie-patiserie din zona Pieței Doina au fost găsite condiții precare de igienă. Unitatea a fost închisă până la remedierea tuturor problemelor găsite de comisarii de la Protecția Consumatorului.

„Este inacceptabil ce am găsit la brutăria și magazinul de desfacere al SC CAN-LEO SRL din Timișoara din zona pieței Doina. SC CAN-LEO SRL este punct de lucru autorizat în vederea fabricării și comercializării pâinii, a produselor de panificație și patiserie, cofetărie”, a transmis, joi, Gubandru.

Șeful CJPC Timiș a precizat că spațiul destinat desfacerii cu amănuntul a produselor era neigienizat corespunzător, pereții aveau tencuiala căzută, spartă, înnegriți de murdărie. Pultul de vânzare era cu ornamente din plastic sparte, lipsă, cu margini tăioase, murdar.

„În spațiul de fabricare a produselor, pavimentul avea porțiuni sparte, lipsă, neigienizat corespunzător, sifon fără protecție, pereți cu tencuiala spartă, lipsă-căzută, cu infiltrații de mucegai. Ambele spații sunt improprii desfășurării activității pentru care a fost autorizat să funcționeze, pe paviment, pereți, banc de lucru, utilaje și ustensile erau insecte vii (gândaci). Tăvile de copt înnegrite de arsură, cu depuneri consistente de murdărie, resturi alimentare vechi arse, peliculă de grăsime întărită, arsă, unele prezentând deformări. Cărucioarele ruginite și navetele de pâine neigienizate corespunzător. Foile de copt utilizate păstrate în tăvi, unele peste altele. În spațiul frigorific neigienizat corespunzător, în butoaie era păstrată maia utilizată în producție, cu modificări organoleptice pe suprafață neprotejată, fără mențiuni asupra datei preparării”, a declarat Mihai Alin Gubandru, comisar-șef la CJPC Timiș.

Măsurile luate de Protecția Consumatorilor sunt următoarele:

  • 3 sancțiuni în valoare totală de 30.000 lei
  • 1 avertisment
  • a fost dispusă măsura de oprire definitivă și retragerea din circuit a 250 kg materie primă și 50 kg produse finite
  • a fost dispusă oprirea temporară a prestării serviciului și s-a propus închiderea firmei pe o perioadă de până la șase luni

1 COMENTARIU

  1. Țin să vă spun că azi a început să se facă pâine cu ușile închise, dacă voi încă nu știți, și cunosc încă 3 astfel de brutării care lucrează cu gongi și nu se face nimic în privința asta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :