Vara se merge la mare cu trenul. Începe programul “Trenurile soarelui”!

4753

Temperaturile au crescut, ploile s-au oprit şi este, oficial, vară. Aşă că CFR Călători a decis să demareze programul ”Trenurile soarelui”. Timp de 3 luni, timişorenii vor putea ajunge pe litoral cu trenuri speciale.

“Programul va funcţiona până în 13 septembrie, iar turiştii vor putea călători cu 40 de trenuri care vor asigura legături din toată țara către staţiunile de la Marea Neagră şi Delta Dunării”, anunţă CFR Călători.

De pe raza SRTFC-ului Timișoara va circula:
● începând cu data de 09/10 iunie, trenul IR 1992 (Timișoara Nord – Mangalia) la care se atașează grupe de vagoane de la Reșița Sud (tren IR 1998) și Deva (tren IR 1996);
● începând cu data de 10/11 iunie, trasa trenului IR 1822 cu plecare din stația Arad va fi prelungită până la stația Mangalia.

Condiții de călătorie

Trenurile InterRegio expediate de pe raza SRTFC-ului Timișoara sunt dotate cu instalații de climatizare şi prize, având în compunere vagoane clasa I-a și a II-a, vagoane cușetă și de dormit.

Trenurile Litoral, de viteză sporită (IR 1983, IR 1582, IR 1587 şi IR 1588) Bucureşti – Constanţa şi retur, au în compunere şi vagon bar.

De asemenea, de la Bucureşti Nord la Constanţa şi retur, trenurile IR 1585 şi IR 1586 dispun de Wi-Fi gratuit.

Tarife

Pasagerii au posibilitatea de a călători la tarife reduse, prețurile biletelor fiind accesibile tuturor prin gama variată de reduceri disponibile:
● 10% reducere din tariful de transport pentru un bilet dus-întors;
● 25% reducere din tariful de transport la cumpărarea cu anticipație de peste 21 de zile;
● oferta minigrup 2-5 acordă reduceri de până la 25% (la cumpărarea online chiar până la 30%);

Durata de parcurs

Durata călătoriei pe distanța Timișoara Nord – Mangalia (tren IR 1992) este de aproximativ 14 ore iar pe distanța Arad – Mangalia (tren IR 1822) de aproximativ 16 ore din care aproximativ 2 ore și 20 minute pe distanța București – Constanța.
În cazul Trenurilor Litoral – trenuri cu viteză sporită, distanța București – Constanța este parcursă, fără opriri intermediare, în 2 ore.

Conexiunea cu Delta Dunării

Pentru a facilita accesul turiștilor către Delta Dunării, un tren direct InterRegio va circula suplimentar pe ruta București Nord – Tulcea Oraș și retur: IR 1989 cu plecare din Bucureşti la 06:42 şi sosire în Tulcea Oraş la ora 12:00. La întoarcere, IR 1988 pleacă din Tulcea Oraş la ora 13:35 şi sosește în Bucureşti Nord la ora 18:56.

Facilități pentru persoanele cu dizabilități

Persoanele cu dizabilități motorii au posibilitatea de a se deplasa mai ușor cu trenul spre și dinspre litoral, beneficiind de servicii gratuite de asistență complexă (rezervarea locurilor speciale, însoțire în incinta stației, asistență la urcare/coborâre în/din tren și asistență la bordul trenului). Pasagerii trebuie să completeze, cu minimum 48 ore înainte de plecare, un formular care este disponibil online și la casele de bilete, pentru trenuri care au plecări/sosiri din/în marile gări. Toate detaliile pentru accesarea acestor servicii gratuite pot fi găsite pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Servicii.

LĂSAȚI UN MESAJ