Vama Nădlac II, cozi de autocare. Verificările sunt amănunțite. Ce măsuri ia Poliția de Frontieră

68

 

Vama Nădlac II, de pe autostrada A1, este congestionată, luni dimineața. Polițiștii de frontieră sunt la datorie, dar fac față cu greu numărului mare de autoturisme care se prezintă la control pentru intrarea în țară. La ora redactări acestei știri, la această graniță, șșoferii mașinilor mici așteaptă 120 de minute pentru a trece de punctele de control.
Dacă până acum, în medie, formalităţile durau între 30 de secunde şi 1 minut pentru o persoană, în prezent aceste proceduri necesită între 5 şi 10 minute.

”Menţionăm că, în conformitate cu Hotararea nr. 10 a CNSSU se instituie măsura autoizolării la domiciliu pentru toate persoanele care sosesc în România din țările unde sunt confirmate cel puțin 500 cazuri de infecție cu COVID-9.
Astfel, timpul de aşteptare, în anumite puncte de frontieră, a crescut, ca urmare a faptului că procedurile care se efectuează în prezent necesită mai mult timp”, a transmis Poliția de Frotnieră.

În acest interval de timp echipele de control – poliţişti de frontieră şi reprezentanţi DSP – verifică mai multe aspecte:
– controlul efectiv al documentelor de călătorie
– intervievarea privind ruta de deplasare
– verificarea documentelor suplimentare care să ateste sau nu tranzitarea zonelor de risc
– completarea declaraţiei pe proprie răspundere/formularului transmis de către DSP
– interviul privind starea de sănătate şi măsurile dispuse ulterior de către personalul medical aflat în punct.
Sunt vizate persoanele care vin din zone afectate, care au și închis propriile granițe. Iată statele cu risc: China, Coreea de Sud, Japonia, Iran, SUA, Italia, Spania, Franța, Germania, Elveția, Olanda, Marea Britanie, Danemarca, Suedia, Norvegia, Belgia și Austria.

LĂSAȚI UN MESAJ