Valul de aer tropical aduce temperaturi de 18 grade Celsius în vestul țării și risc de avalanșe la munte

104

Februarie a început în sudul României cu temperaturi de aprilie. Au fost 12 grade în Bucureşti şi 10 la malul mării. Un val de aer tropical va traversa ţara şi duminică, iar temperaturile vor ajunge la 18 grade. Dar încălzirea bruscă a ridicat riscul de avalanşă pe toate masivele muntoase din ţară. Aşa că nu vă aventuraţi pe pârtiile neamenajate.

Maxima zilei a fost atinsă sâmbătă la Giurgiu, Călăraşi, Târgovişte şi Reşiţa, unde s-au înregistrat 15 grade. 10 grade au fost şi la malul mării.

Încălzirea vremii a fost determinată de un val de aer tropical care a ajuns în ţara noastră din nordul Africii.

ALINA ŞERBAN, meteorolog la ANM: Sunt valori cu 10-12 grade mai mari decat in mod normal a avea la aceasta data. De altfel, şi temperaturile minime sunt destul de ridicate, cu mult mai ridicate decât în mod normal.

Duminică este și mai cald, iar temperaturile vor urca până la 18 grade în vestul ţării, valori normale pentru luna aprilie. De luni, însă, vremea se răceşte. Climatologii spun că alternanţa perioadelor calde şi reci a început în decembrie şi este influenţată de schimbările care au loc în zona arctică.

sursa – observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ