Valeriu Răchită, înainte de ACS Poli – „U” Cluj: Va fi un meci încrâncenat, cu săbiile pe masă

249

ACS Poli Timișoara primește, duminică, vizita celor de la Universitatea Cluj. Ardelenii vin numai cu gândul la victorie, după ce etapa trecută au pierdut cu Ripensia, în vreme ce bănățenii îi așteaptă cu o doză bună de moral, ca urmare a succesului din derby-ul cu concitadina ASU Politehnica.

În aceste condiții, managerul general al alb-violeților, Valeriu Răchită se așteaptă la un meci disputat și recunoaște că ar fi preferat să întâlnească „U” după o victorie a acestora cu Ripensia, nu după un eșec. „Vor fi de 5 ori mai motivați, după eșecul cu Ripensia. Aș fi preferat să câștige, să vină mai relaxați puțin la Timișoara. Așa, nu își permit să piardă. Dar nu îi vom aștepta cu pâine și sare, ci cu săbiile pe masă. Vă asigur că va fi un meci încrâncenat”, a declarat Răchită.

Tehnicianul timișorenilor este „pregătit pentru orice”, dar speră ca rezultatul să se decidă pe teren, în ideea în care echipele cu tradiție ar fi împinse de la spate, spre promovare. „Am tot văzut fel și fel de articole înainte de meciul acesta… sper să rămână doar articole. Cu echipele acestea de tradiție, care mai primesc ajutor uneori. Nu suntem la Casa de Ajutor Reciproc aici, dacă e să promoveze, să promoveze pe teren și nu altcumva. Mă aștept la orice, dar sper ca la final, și nici în timpul jocului, să nu fac show pe aici…”, admite Răchită.

Alb-violeții nu îi au disponibili pentru confruntarea cu ardelenii pe Sorel Chemin (care a lipsit de la antrenamente, din cauza unor probleme de familie, în Franța), Denis Golda – suspendat – și Rogoveanu, accidentat. Nici clujenii nu au tot lotul valid, dar Răchită crede că aceștia pot alinia, oricând, două echipe de valori apropiate pe teren. Experimentatul antrenor a ținut însă să lanseze și niște săgeți înaintea meciului: „Am înțeles că de vreo două zile Neluțu Sabău a îmbrăcat trening-ul și a coborât în iarbă, să conducă antrenamentele. Sigur… alături de Lobonț”, a conchis cel ce conduce ante-penultima clasată.

Duelul cu Universitatea este duminică, de la ora 13:00, pe arena „Electrica”, și va putea fi urmărit, în direct, și pe Digisport 1, Telekom Sport 1 și Look Sport. În tur, clujenii s-au impus, clar, 4-0.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.