Valeria Schelean Șomfelean: ”PNL refuză să fie părtaș la atacul declanșat de către majoritatea PSD-ALDE împotriva Justiției”!

242

Deputatul de Caraș-Severin, Valeria Schelean Șomfelean, continuă seria acuzațiilor la adresa atitudinii partidelor de la guvernare privind Legile Justiției. În opinia deputatei PNL, majoritatea parlamentară PSD-ALDE doar mimează democrația parlamentară.

Totodată, parlamentarul de Caraș-Severin susține că PSD-ALDE a refuzat orice dialog cu reprezentanții puterii judecătorești în cadrul Comisiei parlamentare speciale pentru sistematizarea Legilor Justiției, care a fost înființată tocmai cu scopul de a aduce la masa discuției toți actorii implicați în actul de justiție.

”În ședința de astăzi a Comisiei speciale, reprezentanții celor două partide guvernamentale au respins orice propunere venită din partea organizațiilor profesionale din domeniul justiției, spunându-le cu aroganță că acestea nu au drept de inițiativă legislativă și reproșând CSM faptul că a dat un aviz negativ cu privire la aceste proiecte, fără a insera în cuprinsul avizului exprimat și puncte de vedere cu privire la fiecare modificare propusă”, declară Valeria Schelean Șomfelean.

Mai mult decât atât, deputata PNL acuză PSD-ALDE de lipsă de transparență în privința comunicării cu Comisia parlamentară specială.

”Dincolo de faptul că nici după ultimele modificări adoptate în Plenul reunit al celor două Camere, Comisia specială nu este corect sesizată cu proiectele referitoare la organizarea sistemului judiciar, aspect de natură a genera inclusiv o neconstituționalitate a legilor astfel dezbătute, PSD-ALDE refuză să discute în mod transparent aceste acte normative de interes major”, mai spune deputata.

În consecință, în semn de protest față de modul ”abuziv” în care majoritatea PSD-ALDE a tratat subiectul dezbătut astăzi, PNL a părăsit lucrările Comisiei parlamentare speciale care discută despre modificarea Legilor Justiției.

LĂSAȚI UN MESAJ