22.2 C
Timișoara
joi 13 iunie 2024

Val de pensionări anticipate în Poliția Română! Majoritatea ,,tinerilor” viitori pensionari se declară depresivi!

Direcția Generală Anticorupție din Ministerul de Interne și DNA au ridicat marți mai multe documente legate de pensionarea pe caz medical a unor politiști, jandarmi și pompieri. Documentele au fost ridicate de la Direcția Medicală a MAI și Spitalul Gerota care aparține tot de Ministerul de Interne, au declarat pentru G4Media surse oficiale.

Printre cazurile vizate de anchetatori este și cel al unui polițist care s-a pensionat recent, la 25 de ani, dupa ce în 2023 a fost prins drogat la volan. El s-a pensionat după 5 ani în sistem, invocând probleme psihologice.
Direcția Generală Anticorupție a Ministerului Afacerilor Interne s-a sesizat din oficiu și, sub coordonarea procurorilor DNA, fac cercetări în legătură cu pensionarea din motive medicale a unor funcționari MAI.
Anchetatorii au suspiciuni cu privire la legalitatea emiterii documentelor medicale necesare obținerii clasării apt limitat/inapt pentru serviciul în poliție, în condițiile unui număr semnificativ și în continuă creștere al cazurilor de acest gen.
Cei mai mulți dintre pensionarii pe caz de boală au primit diagnostice cu depresii sau boli asociate.
Dosarul a plecat de la o sesizare din oficiu a DGA referitoare la creșterea numărului de pensionari MAI cu diagnosticul de depresie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

OncoHelp Summer School-Imunoterapia Cancerului la ediția a 7-a

Eveniment de top în calendarul oncologiei românești. OncoHelp Summer School-Imunoterapia Cancerului ajunge la ediția a 7-a. Elita oncologiei vine la Timișoara. OncoHelp Summer School -...

Blocaj în toată regula la Primăria Lugoj. Noul primar face acuzații grave la adresa fostului primar Buciu

Primarul ales al Lugojului, social-democratul Călin Dobra, susține că este pregătit să asigure o tranziție eficientă pentru administrația locală. Călin Dobra acuză echipa demisionară că...

Citește și :