„Vaccinarea la chiuvetă”: Peste 3.500 de oameni ar fi obținut certificate false de vaccinare la centrul din Vama Petea

31

DNA a anunțat joi că a extins cercetările în cazul falsificării certificatelor de vaccinare la centrul din Vama Petea și au fost reținute alte trei persoane, între care o asistentă medicală. Potrivit procurorilor, există suspiciuni că peste 3.500 de oameni fie nu ar fi fost fizic în centrul de vaccinare, fie au fost, dar nu ar fi primit efectiv doza de vaccin.

Potrivit DNA, în acest caz au fost reținute alte trei persoane:

Patricia-Diana Barta, asistent medical în cadrul Direcției de Sănătate Satu Mare, pentru complicitate la luare de mită, complicitate la fals intelectual și complicitate la fals informatic, toate în formă continuată;

Două persoane fără calitate specială, fiecare pentru complicitate la luare de mită, complicitate la fals intelectual și complicitate la fals informatic, toate în formă continuată.

Procurorii spun că cei trei figurează între persoanele care ar fi intermediat legătura dintre asistentele medicale și registratorii din centrul de vaccinare Petea implicați în eliberarea certificatelor false de vaccinare și cei interesați de obținerea acelor certificate false.

Concret, cei trei ar fi identificat persoane care doreau să obțină adeverințe de vaccinare fără a le fi administrată doza de vaccin, cerând și primind în schimb sume de bani – între 250 și 300 de euro.

Banii le erau transmiși asistenților medicali din cadrul Centrului de vaccinare Petea implicați, iar o parte li se „întorceau” drept recompensă pentru „serviciile” prestate, conform DNA.

Procurorii mai spun că în perioada 8 septembrie – 2 noiembrie 2021 (verificată până în acest moment) la Centrul de vaccinare Petea figurează în Registrul Electronic Național de Vaccinare (RENV) 5.495 de persoane ca fiind vaccinate. „Din analiza datelor au rezultat suspiciuni că peste 3500 de persoane fie nu ar fi fost fizic în centrul de vaccinare, ori au fost, dar nu ar fi primit efectiv doza de vaccin”, adaugă procurorii.

LĂSAȚI UN MESAJ