Vacanță cu peripeții pentru patru turiști!

102

Trei bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 26 şi 29 de ani, s-au rătăcit, duminică, pe traseul cascada Moara Dracului – Izvorul Minunilor, din zona turistică Stâna de Vale, dar au fost recuperaţi de jandarmii bihoreni.

Cei patru, veniţi în vacanţă din judeţele Timiş şi Caraş-Severin, făceau parte dintr-un grup mai mare de turişti. Ei s-au rătăcit însă pe potecile montane, iar ploaia abundentă i-a încurcat şi mai tare. În jurul orei 22, ei au cerut ajutor prin apel la numărul unic de urgenţă 112, iar salvatorii au plecat în căutarea lor.

„Atât jandarmii, cât şi salvamontiştii, au reuşit să ia legătura telefonic cu cei patru, care au transmis prin aplicaţia Whatsapp coordonatele unde se află, către dispecerul de la Salvamont. Urmând coordonatele indicate, jandarmii montani i-au identificat în zona Platoului Muncei -,Aria Vulturului”, se arată într-un comunicat de presă transmis luni de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bihor.

Coborârea salvatorilor şi a turiştilor a fost greoaie, atât pentru că s-a făcut pe timpul nopţii, cât şi din pricina ploii şi a copacilor căzuţi în urma furtunii din luna septembrie a anului trecut, încă nedegajaţi din pădure. Din fericire, însă, turiştii au ajuns în siguranţă în staţiune şi nici unul dintre ei n-a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Jandarmii montani le recomandă turiştilor să nu urce pe munte fără echipament adecvat, lanterne, rucsac şi trusă de prim ajutor, iar înainte de a porni la drum să se informeze asupra traseului, gradului de dificultate, starea vremii şi condiţiile climatice locale.

sursa: ebihoreanul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ