Va repeta Ripensia performanța lui ASU Poli?

790

Anul trecut, după un singur sezon în Liga a III-a, ASU Politehnica promova în eșalonul secund. Acum, o altă echipă a Timișoarei poate repeta performanța. Cu patru etape înaintea finalului, Ripensia e lider în seria a IV-a.

Reînființată în 2012, după 64 de ani de când puterea bolșevică instaurată în România după război pusese lacăt faimosului club aristocratic și profesionist, Ripensia a luat-o de jos, de jos de tot. Din ultimul eșalon posibil, al 6-lea. Campionatul Municipal. Așa cum o făcuse, cu câțiva ani înainte, și ASU Poli. Și echipa roș-galben-albastră, cu terenul propriu pe Electrica (amintind de strălucirea interbelică, pe atunci jucând pe un stadion numit tot Electrica, dar aflat la câteva zeci de metri de Electrica de azi; e vorba de demolatul UMT…), apoi pe terenul II de la ”Dan Păltinișanu” și acum la Arena Ciarda Roșie, a promovat, aproape an de an.

Cu o excepție. La început de martie 2015, vreo 6.000 de oameni asistau, pe ”Dan Păltinișanu” la un memorabil Ripensia – ASU Politehnica 2-6, în derby-ul Ligii a IV-a timișene… Au promovat, atunci, studenții, care și ei pierduseră un an, în sezonul anterior terminând sub Ghiroda.

Iar în Cupa României, Ripensia a surprins decisiv. Epopeile 2013 (cu UTA, ”U” și Pandurii) și 2015 (cu Viitorul lui Hagi) au adus clubul reapărut grație lui Radu Ienovan în atenția întregii țări.

Acum, mai sunt patru etape, și Ripensia luptă pentru promovarea în Liga a II-a. Contracandidate, nu mai puțin de cinci echipe: Industria Gâlda de Jos, Naţional Sebiş, CSM Şcolar Reşiţa (cu Dorinel Munteanu director tehnic), CNS Cetate Deva (cu Ousmane N’Doye antrenor-jucător), CSM Lugoj. Dintre toate grupările ce își dispută șefia seriei, doar Ripensia e un club privat. Celelalte sunt, toate, susținute de primăriile locale. Lupta pare, și e, inegală.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ