Va începe o furibundă campanie de astupat gropi, promite primarul Timișoarei

109

Pe timpuri, odată cu primele semne de împrimăvărare, se declanșa o frenezie greu de descris în agricultura zisă socialistă. Începea campania de primăvară. Vremurile au trecut, metehnele rămân. Cu aceeași frenezie, care de obicei trece foarte repede căzând în lâncezeală, edilii orașului încep campania de astupat gropi din drumuri și trotuare. Nu va scăpa nici o groapă, fie ea cât de mică. Toate vor fi luate în vizor de vajnicii funcționari ai primăriei și pârâte la lucrătorii cu asfaltul.

Primarul crede că sunt unele explicații pentru ce a lăsat iarna în urmă. Sigur că această iarnă grea a ținut cam două zile în decembrie și o saptămână în martie, dar tot iarnă a fost.

„Se vede clar că lucrările nu au fost făcute în totalitatea lor la nivelul de calitate normal. Au fost zone în care fie compoziția asfaltului nu a fost cum trebuie, fie temperatura la care s-a lucrat nu a fost cum trebuie, fie fundația nu s-a executat cum trebuie. Remedierile se fac pe banii celor ce au făcut lucrările. Nu am o generalizare. Ceea ce se cunoaște este că pe Calea Șagului, Societatea de Drumuri Municipale a avut o zonă unde sunt probleme, sigur, mai este o explicație. La vremea lucrărilor, unii cetățeni luau balizele și treceau peste asfalt, nerespectând perioada de 24 de ore în care nu era voie să se intre în șantier. Ar fi trebuit să se ia alte măsuri, nu o simplă baliză mobilă pusă acolo. Am dat un exemplu, nu avem o statistică”, a explicat primarul Timișoarei.

În municipiul nostru carosabilul este cum este, și mai bun, și mai rău, în funcție de trafic și de zone. Dar, cu adevărat, craterele mari și dese se află pe unde ar trebui să umble pietonii. Ei sunt un fel de vitregiți ai soartei în acest oraș. Cine are interes să repare un biet trotuar? Că doar acolo nu se creează ambuteiaje. Nu se stă cu orele. Mai sare cetățeanul peste un pietroi, mai ocolește un șanț sau se împiedică de câte un cablu ce se ițește din drum. Toate aste fac bine la condiția fizică!

De acum, și acestei condiții fizice i-au pus gând rău edilii. Campania de primăvară anunțată nu se limitează la drumul mașinilor. Vor fi atacate și trotuarele spre disperarea celor ce s-au obișnuit cu săriturile. Nu vor avea unde să mai exerseze.

„Este inadmisibil să avem trotuare în stare necorespunzătoare. E greu de înțeles câtă nepăsare a fost de-a lungul atâtor ani, că nu lipsa banilor este explicația. Bani au fost, nu s-a făcut ce trebuia cu ei, s-a jefuit pe diverse canale, dar nepăsarea a fost uriașă. Amenajarea unor trotuare se putea face, dacă era un minim respect pentru timișoreni (…) Am făcut sute de kilometri de trotuare în acești ani. Vom face și în 2018 foarte mult, astfel încât să ajungem să avem trotuare civilizate. Peste tot vom interveni, vreau să fie limpede lucrul acesta”, mai clarificat lucrurile primarul Robu dar nu a destăinuit cine a fost nepăsător.

Pentru a mai îmbuna șoferii ce au ceva împotriva primăriei, aceștia vor fi anunțați din timp de străzile ce se vor închide pentru reparații, mai promite edilul șef.

LĂSAȚI UN MESAJ