24.1 C
Timișoara
sâmbătă 13 aprilie 2024

Va candida Buciu ca independent la Primăria Lugoj, până la urmă?

Una dintre dilemele alegerilor locale din 9 iunie pentru funcția de primar al Lugojului a fost statutul politic al lui Claudiu Buciu. Chiar dacă acesta și-a declarat intenția de a candida la viitoarele alegeri, intenție asumată încă din noiembrie anul trecut, nu a specificat și din partea cărei formațiuni politice o va face.

La ora actuală, Claudiu Buciu a rămas doar un simplu membru al PNL Lugoj. Relația foarte proastă pe care acesta a avut-o cu președintele PNL Timiș, Alin Nica, și refuzul său de a organiza alegeri interne în 2021 la PNL Lugoj au dus la desființarea biroului politic lugojean. Din președinte al PNL Lugoj, Claudiu Buciu a devenit, astfel, simplu membru de partid.

Noul președinte interimar al PNL Lugoj, Ionuț Sîrbu, a fost foarte ferm în declarațiile date în ultima perioadă și a exclus orice susținere din partea PNL Lugoj pentru funcția de primar a lui Claudiu Buciu.

Anumite zvonuri, alimentate și de unele întâlniri tête-à-tête ale lui Claudiu Buciu cu unii dintre liderii PSD Timiș, l-au dat pe acesta ca fiind varianta susținută de o viitoare alianță PSD-PNL la Lugoj, variantă infirmată categoric de Călin Dobra, președintele PSD Lugoj, cel care a fost nominalizat de mai multe ori de Alfred Simonis, președintele PSD Timiș, drept candidat la funcția de primar pentru municipiul Lugoj din partea social-democraților.

Chiar dacă în politică nu se zice niciodată „niciodată”, Claudiu Buciu și-a exprimat recent, pe pagina personală a unei rețea de socializare, intenția de a candida independent pentru funcția de primar la alegerile locale din 2024. Motivul principal pe care l-a invocat pentru această decizie de „independență” a fost relația avută cu președintele PNL Timiș, Alin Nica:

„Din punct de vedere politic, voi candida independent, pentru că partidul din care fac parte și-a ales un alt candidat pentru Primăria Municipiului Lugoj, considerând că eu nu mai merit susținerea partidului. Voi rămâne, așa cum sunt și așa cum am fost și în 2016, când am candidat tot independent, un simplu membru PNL.

Modul meu de a administra Lugojul nu a fost pe placul conducerii județene a PNL Timiș, respectiv al (sic!) domnului Nica. Eu nu vând interesele comunității locale nimănui și nu pup mâini mânjite. Lugojul a atras mai multe fonduri nerambursabile decât Timișul sau Timișoara, dar asta ar fi trebuit să fie un motiv de mândrie pentru domnul Nica, nu să-i stârnească invidia și teama”.

De asemenea, în discursul postat, Claudiu Buciu își arată nemulțumirea și față de conducerea centrală a PNL:

„Am avut nenumărate discuții cu conducerea centrală a PNL, arătând situația reală a organizației și argumentând de ce este necesară o schimbare.

Am fost de multe ori umilit, scos afară sau ignorat. Nu m-a deranjat. Mă deranjează însă profund ignorarea argumentelor aduse, argumente pentru o schimbare în interesul comunității, și nu în interesul vreunui politician. Mă deranjează susținerea acordată unor indivizi care «pot câștiga alegerile», dar sunt nocivi pentru comunitățile pe care le conduc. Așa a fost forțat electoratul să ne urască”.

În viziunea fostului primar lugojean, orice fel de conciliere cu Alin Nica este exclusă, singura variantă luată de acesta în calcul fiind candidatura ca independent:

„Nu mă voi face «frate cu dracul» pentru a obține o candidatură politică la Primăria Municipiului Lugoj. Nu mă pot «împăca» cu domnul Nica doar pentru a obține o candidatură din partea partidului. Dubla măsură, promovarea incompetenților, atragerea de candidați condamnați penal, eliminarea oamenilor integri și competenți din cadrul filialei, nepromovarea colegilor valoroși mă fac să nu pot accepta să mă dezic de interesul public.

Rămân la dispoziția celor care decid. Iar, pentru mine, cei ce decid au rămas doar lugojenii”.

Alegerea independenței de către fostul primar al municipiului Lugoj, Claudiu Buciu, pentru alegerile locale din 2024, reduce drastic șansele acestuia de a mai prinde încă un mandat. Lipsa unui sprijin politic substanțial în campania electorală și faptul că nu va avea niciun reprezentant care să-i susțină inițiativele administrative în viitorul consiliu local limitează posibilitatea revenirii lui Claudiu Buciu la cârma municipiului Lugoj.

Augustin Bercean

 

 

Alte subiecte :

Pe bulevardul Cetății se va desfășura evenimentul „Străzi pentru Comunitate”

Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara a aprobat închiderea traficului rutier în data de 14.04.2024, pe Bulevardul Cetății, în...

Un medic reputat s-a sinucis în spitalul în care profesa

Medic de la Institutul de Boli Cardiovasculare C. C Iliescu s-a sinucis Colegii și pacienții încă nu pot înțelege gestul medicului, care era descris drept...

Citește și :