Uzina ArcelorMittal din Hunedoara și-a încetat, temporar, activitatea. Angajații vor intra în „șomaj economic”

126

ArcelorMittal a anunţat că şi-a încetat, temporar, producţia la uzina siderurgică din Hunedoara, care face parte din divizia ArcelorMittal Europe – Long Products. Decizia a venit ca urmare a creşterii semnificative a preţurilor la energia electrică şi la gazul natural, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit ziardehunedoara.ro, pentru utilizatorii industriali din ţara noastră, în ultimii ani, preţurile sunt mult mai mari decât în alte ţări europene cu operatori importanţi în producţia siderurgică, precum Franţa şi Germania.

„Producţia în cadrul fabricii – produsele acesteia incluzând profile, ţagle rotunde şi corniere şi având în prezent 640 de angajaţi şi 200 de contractori – este suspendată începând cu 1 decembrie 2019. Preţurile la energia electrică şi la gazul natural au crescut semnificativ pentru utilizatorii industriali din România în ultimii ani, preţurile româneşti fiind semnificativ mai mari decât în alte ţări europene cu operatori importanţi în producţia siderurgică, precum Franţa şi Germania. Întrucât producătorii de oţel europeni se luptă să concureze din cauza nivelurilor ridicate de oţel din import şi a cererii interne slabe, uzina din Hunedoara – care funcţionează cu un cuptor cu arc electric, cu energie reprezentând, aşadar, un cost major – nu mai este capabilă să concureze”, a mai transmis compania.

LĂSAȚI UN MESAJ