24.1 C
Timișoara
sâmbătă 15 iunie 2024

UVT se află pe locul 1 între universitățile timișorene și pe locul 3 la nivel național, conform QS World University Rankings 2025

Ediția 2025 a QS World UniversityRankings confirmă prezența UVT în rândul celor mai prestigioase universități din România și de la nivel mondial, prin clasificarea în top 1201-1400 din totalul universităților ierarhizate, primele 80%.

În ediția din 2025 a QS World University Rankings se regăsesc 13 universități din România, fiind de remarcat că șase dintre acestea sunt membre ale Consorțiului Universitaria.
UVT este pe poziția a treia la nivel național în ceea ce privește reputația academică (Academic Reputation), fiind clasată pe poziția 601+ la nivel mondial la acest criteriu, acesta fiind și cel mai important criteriu în stabilirea ierarhiei finale. De adăugat este că cea mai însemnată îmbunătățire față de anul precedent este la categoria rezultate în câmpul muncii (Employment Outcomes) urcând pe poziția 481.
Acest clasament a vizat evaluarea 5663 de universități din 106 locații diferite ale lumii, dintre care doar 1503 de universități s-au clasificat în ranking. Metodologia utilizată în demersul de ierarhizare a universităților este specifică tuturor proceselor derulate de QS și include următorii indicatori de performanță: cercetare și descoperiri – 50%, angajabilitate și rezultate în câmpul muncii – 20%, experiența de învățare – 10%, engagement global – 15%, sustenabilitate – 5%.

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Valoarea de ansamblu a Universității de Vest din Timișoara este confirmată și prin noua clasificare publicată de QS World University Ranking, un clasament universitar global, cunoscut pentru obiectivitate, transparență și consecvență, fiind unul dintre cele 9 rankinguri recunoscute oficial și de Ministerul Educației Naționale, prin includerea rezultatelor sale în metarankingul național.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :