16.1 C
Timișoara
vineri 3 mai 2024

UVT organizează workshop-ul „EACH Eviden – Academia Collaboration Hub”

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), prin Facultatea de Matematică și Informatică, consecventă în acțiunile sale de promovare a parteneriatelor cu mediul de business, organizează marți, 23 apilie 2024, începând de la ora 15, workshop-ul „EACH Eviden – Academia Collaboration Hub”. Evenimentul va avea loc la sediul Institutului de Cercetări Avansate de MediuI – ICAM (str. Oituz, nr. 4, sala B222).

Eviden, compania alături de care UVT a dezvoltat acest parteneriat, este membră a grupului Atos, lider în domeniul digital, cloud, big data și securitate cibernetică și membru în cadrul Grupului Partenerilor Strategici GPS-UVT. Eviden a lansat în 2023, împreună cu Universitatea de Vest din Timișoara, programul de studii de masterat în Cybersecurity, cu predare în limba engleză, iar în prezent lucrează la deschiderea unui Laborator dedicat de tehnologii și aplicații Cybersecurity, tot la UVT.
Scopul acestui workshop îl reprezintă intensificarea colaborărilor dintre mediul academic și mediul de business, identificarea unor teme și proiecte în domeniul inteligenței artificiale și big data. În cadrul evenimentului se va explora posibilitatea consolidării unor consorții europene care să vizeze elaborarea unor proiecte europene prin care să se solicite finanțare din cadrul apelurilor DIGITAL și HORIZON.

În cadrul evenimentului vor susține intervenții: Cosmin Bonchiș – decan al Facultății de Matematică și Informatică din cadrul UVT, Alexandru Rusandu – Global Head of CyberSecurity Services Portfolio & External funding at Eviden, Andrei Chipaila, CyS Deputy of Service Engineering Head & MDR RO Manager (Eviden), Darian Onchiș – profesor universitar în cadrul Departamentului de Informatică FMI, Ernesto Esposito – prorector Université de Pau et des Pays de l’Adour, Pedro Real Jurado – profesor Univesitatea Sevilla, Mihai Micea – director departament calculatoare UPT.

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) a dezvoltat în ultimii ani o serie de programe de studii și proiecte în parteneriat, unele desfășurate în cooperare cu partenerii din mediul de business sau din administrație, prin care a focalizat arii tematice aparținând tehnologiilor digitale și interactivitații online: cybersecurity, investment frauds, deepfakes, password security, social engineering, crypto, artificial intelligence sau machine learning. Prin aprofundarea acestor teme, studenții facultăților UVT își completează cunoștințele și abilitățile de bază cu cele mai avansate și inedite informații aparținând noii lumi digitale, o fereastră deschisă spre joburile viitorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Datoria guvernamentală a României a depășit în februarie 52 la sută din PIB

Datoria administraţiei publice (datoria guvernamentală) a urcat, în februarie 2024, până la 841,292 miliarde lei, de la 801,687 miliarde de lei în luna precedentă,...

Succes timișorean cu Ada Hausvater „Manager de Top”

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, a fost inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024. Top 100 Manageri reprezintă rezultatul...

Citește și :