Utilajele de deszăpezire au ieșit pe străzile Timișoarei

48

Utilajele de deszăpezire și echipele de angajați ale firmelor de salubrizare au ieșit pe străzile Timișoarei încă din noaptea de vineri spre sâmbătă. Zăpada a fost curățată și de pe trotuare și din stațiile STPT.

„Având în vedere condițiile meteo, Comitetul de iarnă al Primăriei Municipiului Timișoara a luat măsuri. Astfel, în cursul nopții trecute, începând cu ora 3, s-a intervenit cu 4 utilaje, pe arterele de intrare și ieșire din oraș, pe poduri, splaiuri, pasaje. S-a folosit o cantitate de 23 de tone de sare. S-a intervenit dimineață și manual pe trotuare și în stațiile societății de transport public”, a transmis Primăria Timișoara.

Cetățenii, instituțiile publice, firmele, persoanele juridice și asociațiile de proprietari au obligația de a îndepărta zăpada și gheața de pe trotuarele din fața imobilelor și a clădirilor în care locuiesc sau își desfășoară activitatea, imediat după ninsoare. Aceștia au obligația și de a curăța rigolele din fața caselor sau magazinelor și de a îndepărta zăpada și gheața(țurțurii) de pe acoperișurile imobilelor, de pe burlane sau de atenționare a pietonilor asupra pericolului iminent, prin marcarea corespunzătoare a perimetrului expus. Neîndeplinirea obligațiilor amintite anterior se sancționeazã contravențional.

Pentru a sesiza orice probleme legate de serviciile de deszăpezire de pe teritoriul orașului, cetățenii au la dispoziție următoarele numere de telefon: 0737.770.527, 0356/401051, 0356/401052, 0356/918 – dispecerate SC Brantner Servicii Ecologice SRL, disponibile non-stop. De asemenea, acestea se pot anunța prin Biroul Salubrizare din cadrul primăriei, sunând la numărul de telefon 0256/408335 sau direct pe site-ul municipalitãții www.primariatm.ro, la secțiunea Sesizări/Străzi și trotuare.

LĂSAȚI UN MESAJ