USR PLUS și-a găsit un nou aliat politic

50

Forumul Democrat al Germanilor din Banat, reprezentat de președintele său, domnul Ioan Fernbach, anunță susținerea pe care o acordă domnului Dominic Fritz pentru ocuparea funcției de primar al Timișoarei.

„Îi îndemnăm pe timișoreni să-i acorde lui Dominic Fritz votul, în 27 septembrie. Considerăm că Dominic Fritz este candidatul care a îmbrățișat istoria multiculturală a Timișoarei și care evocă și reprezintă valorile acestui oraș: diversitate, seriozitate, inovație.
Avem o lungă cooperare cu Dominic Fritz în activități caritabile și culturale și am găsit întotdeauna în el un partener deschis, energic și cu idei bune pentru comunitatea germană, respectiv timișoreană. În virtutea acestei vechi colaborări și a atașamentului comun pentru tradițiile Timișoarei, susținerea pe care i-o acordăm lui Dominic Fritz este una firească. Timișoara are nevoie de o administrație cu adevărat deschisă către cetățeni și de un primar care să ne reprezinte cu demnitate, a declarat domnul Ioan Fernbach, președintele Forumului Democrat al Germanilor Banat.

„Mă onorează sprijinul pe care Forumul Democrat al Germanilor din Banat mi-l acordă la alegerile din 27 septembrie. Forumul German a jucat un rol politic major în istoria recentă a României. A dat țării un președinte devotat valorilor europene și democratizării României și s-a opus din 2016 asalturilor regimului Dragnea împotriva justiției. Vă reamintesc, că împreună cu USR și PLUS, FDGR a susținut și inițiativa cetățenească de modificare a Constituției „Fără Penali în Funcții Publice”.

Ca primar al Timișoarei mă angajez să pun în valoare istoria multiculturală a orașului prin inscripționarea în limbile minorităților naționale a tuturor locurilor istorice care se leagă de existența lor, evidențierea contribuției lor la întemeierea și modernitatea acestui oraș. Voi susține fără echivoc Teatrul German de Stat care trebuie să-și redobândească rolul de instituție culturală reprezentativă pentru Timișoara. Liceul Nikolaus Lenau, școala care a dat României doi laureați ai premiului Nobel, va avea un partener de nădejde în Primăria Timișoara, nu în ultimul rând la finalizarea lucrărilor de reabilitare care durează de prea mult timp.

Îi îndemn pe toți timișorenii, de toate etniile să meargă la vot pe 27 septembrie pentru un nou început care să facă cinste istoriei Timișoarei”, a declarat Dominic Fritz, candidatul Alianței USR PLUS pentru Primăria Timișoara.

„Avem convingerea că vom lucra bine și în interesul Timișoarei cu Forumul Democrat al Germanilor din Banat. Avem aceleași deziderate și aceleași viziuni pentru orașul nostru să redevină un pol regional, multicultural, european și transfrontalier.

Mulțumim pentru încrederea pe care i-o acordă lui Dominic Fritz, candidatului Alianței USR PLUS pentru primăria Timișoara ̋, a declarat Cristian Moș, președintele USR Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ