USR nu vrea alianțe cu nimeni, dar vrea să conducă justiția din România

124

Cristian Moș, președintele filialei timișene a Uniunii Salvați România ia poziție față de ultimele ,,zdruncinături” de pe scena politică românească. Că doar nu pot fi numite ,,mișcări line”. Dacă acum se înregistrează noi și noi recorduri, cele mai multe nedorite, de mișcări și fapte greu de imaginat, se consideră că ar fi din cauza incompetenței celor ce sunt grupați în jurul PSD. Cei din USR cred că ar fi mult mai capabili să gestioneze administrarea țării. Așa se face că dânșii se autopropun să guverneze.

„România nu e feuda domnului Dragnea, pe care acesta să își deruleze experimente politice având ca scop nedeclarat subordonarea politică a Justiției și schilodirea legislației penale”, spun cei din USR.

Echipa USR Timiș condamnă ferm seria de decizii inepte adoptate în aceste zile de fosta majoritate politică, de strânsura PSD-ALDE, care a transformat politica din România într-un teatru al absurdului având drept note inconștiența, iresponsabilitatea crasă și absența oricărei logici.

Astfel, după ce miercuri și-au dat jos, prin moțiune de cenzură, propriul guvern, spectacolul grotesc regizat de păpușarul Liviu Dragnea a continuat într-o manieră cel puțin la fel de hilară, cu solicitările de joi a 20 dintre miniștrii care au obținut rezultate slabe la evaluarea activității de a reveni asupra demisiilor depuse în 15 iunie a.c.. PSD ne-a oferit astfel dovada concretă a faptului că zilele acestea nu am asistat nici pe departe la o sancționare a lipsei de performanță a guvernului condus de Sorin Grindeanu, așa cum au tot pretins public Liviu Dragnea și acoliții săi, ci la o reglare internă de conturi între grupări rivale din interiorul PSD.
Pentru orice cetățean onest și de bună-credință al acestei țări este limpede că programul de guvernare al PSD a fost o imensă minciună și că marionetele politice pripășite în jurul lui Liviu Dragnea formează, în realitate, un grup de interese alcătuit din subordonați obedienți, dar incapabili să guverneze în mod responsabil România.

După spectacolul de prost gust, oferit miercuri în Parlament, când parlamentarii PSD și ALDE au fost constrânși să voteze la vedere, pentru a nu îndrăzni cumva să defecteze, fosta majoritate politică de conjunctură și-a pierdut până și ultimele urme de credibilitate și nu mai are nici capacitatea, și nici legitimitatea de a-i oferi României un guvern.

Ieșirea din criza politică este posibilă numai dacă României îi va fi oferită șansa de a fi condusă de o echipă de profesioniști integri, responsabili, maturi și preocupați de binele țării și nu de interesele personale și de grup.

USR Timiș îi atenționează pe reprezentanții PSD că România nu este feuda domnului Dragnea, pe care acesta să își deruleze după bunul plac experimentele politice nereușite, având ca scop nedeclarat subordonarea politică a Justiției și schilodirea, în interes propriu, a legislației penale.

USR rămâne consecvent în apărarea angajamentului anticorupție asumat în decembrie 2016 față de alegătorii săi.

Acesta este și motivul pentru care, printr-o decizie a Biroului Național adoptată miercuri, 21 iunie, s-a convenit asupra disponibilității USR ca echipă de a susține un guvern de coaliție, cu respectarea unor condiții: ca din acest guvern să nu facă parte niciun reprezentant al PSD sau ALDE, iar Uniunii Salvați România să îi fie încredințată responsabilitatea Ministerului Justiției, ca garanție a continuării eforturilor de eradicare a corupției și a reformelor în acest domeniu.

Practicarea la scară largă a politicii compromisului de către toate partidele care s-au succedat de-a lungul anilor la conducerea României a fost una dintre cauzele degradării progresive a calității politicii din România. De aceea, USR a decis să nu poarte negocieri cu niciunul dintre partidele parlamentare și să nu încheie alianțe cu acestea. În vederea soluționării cât mai grabnice a actualei crize politice, USR își manifestă întreaga disponibilitate de a sprijini în fruntea Guvernului României și în componența echipei guvernamentale persoane integre, oneste, responsabile și cu coloană vertebrală, care doresc binele României și sunt capabile să acționeze în acest sens, cu seriozitate și profesionalism.
România nu este terenul de joacă al unor copii de mingi selectați pe criterii incerte de președintele PSD. Oamenii lui Liviu Dragnea și-au dovedit deja iresponsabilitatea, absența oricăror principii și infantilismul politic, aruncând România într-o instabilitate care va afecta pe termen mediu și lung pe fiecare în parte.

USR Timiș va susține, prin reprezentanții săi în Parlament, un premier și o formulă guvernamentală care să asigure României stabilitate și predictibilitate și care să nu facă în niciun fel rabat de la valorile în care cred și pentru care alegătorii au acordat încrederea și votul în decembrie 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ