USR are și planuri și promisiuni pentru a da un #RESTART României!

57

Astăzi a fost o prezentare (online) complexă, pe toate canalele USR, a programului Restart România. Este vorba de reforme clare și măsuri concrete în baza cărora vom negocia intrarea la guvernare.

USR propune o viziune concretă și coerentă pentru România, pentru lumea de după această criză de sănătate, prin propuneri de măsuri de guvernare clare în domeniile prioritare pentru România, cu termene de realizare și cu bugete alocate.

Aș vrea, dacă se poate să fim criticați pe baza acestui program, pe baza acestor propuneri, nu pe povești inventate de fosilele politice care au adus țara la sapă de lemn.

Timișul este și el într-o stagnare completă de mulți ani deja. La fel ca restul țării. Este nevoie de viziune și pragmatism – atât la nivel local cât și național. USR își asumă acest program și în special își asumă că-l poate duce la îndeplinire.

Așa vedem noi dezvoltarea, așa vedem noi viitorul: clar, concis, concret!

După cum spune și Dan Barna:

“Suntem sătui de vorbărie, de blabla, de autostrăzi pe hârtie și spitale construite doar la televizor, dar niciodată în realitate. Și atunci, ne luăm niște angajamente. Un angajament e mai mult decât o promisiune, e o garanție într-un contract. A trecut vremea artificiilor, a sosit vremea să punem cărămidă peste cărămidă. Rațional, inteligent și pe termen lung. Casa pe care vrem noi să o construim începe cu aceste angajamente. Împreună, ele constituie planul: de la fundație până la acoperiș. Vrem exact România pe care o vrea fiecare român: cinstită, dreaptă, modernă și demnă. Și care își dorește să revină la muncă pentru a deveni prosperă. Azi, apăsăm pe butonul de restart.”

Printre angajamentele USR se află: eliminarea pensiilor speciale, zero taxe pe salariul minim, Fără Penali în funcții publice în Constituție, reducerea birocrației, stimularea antreprenoriatului, un plan de investiții pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră, stimularea investițiilor pentru o energie curată, acces la educație pentru toți copiii din țara noastră, implementarea marilor proiecte de infrastructură, sănătate, turism, înființarea DNA-ului pădurilor, ș.a.

Programul a fost prezentat de președintele Dan Barna, europarlamentarul Cristian Ghinea, deputații Claudiu Nasui și Cristina Prună și Elena Tudose, expert în politici publice.

Angajamentele USR la guvernare, aici: https://www.usr.ro/usr-la-guvernare/

Înregistrarea conferinței, aici: https://www.facebook.com/USRNational/videos/246284119775093/

LĂSAȚI UN MESAJ