Ursul, umbra și deplasarea violeților în bârlogul lupilor galbeni

240

Vineri, de Întâmpinarea Domnului, ursul va ieși din bârlog. Dacă va fi soare și își va vedea umbra, iarna se va prelungi. Dacă nu, nu.

Tot vineri, în deschiderea sezonului de primăvară al Ligii I, ACS Poli va juca în deplasare, cu Pepsi (pardon, Sepsi) Sf. Gheorghe. Mândra echipă a secuilor din străvechiul pământ românesc al Harghitei și Covasnei. Atât de mândră că antrenorul și marea majoritate a jucătorilor sunt etnici români, care, în ignoranța lor, luptă pentru gloria imnului secuiesc!

Meciul va avea loc nu la Sf. Gheorghe, unde renovarea stadionului n-a fost nici acum finalizată, și nici la Brașov, unde Sepsi OSK a evoluat în toamnă. Ci la Ploiești, pe noul Ilie Oană, fieful lupilor galbeni ai Petrolului.

Se anunță un sezon de primăvară greu pentru alb-violeții de pe Dan Păltinișanu. Da, au 11 puncte avans față de primul loc retrogradabil (ocupat chiar de Sepsi), dar, odată cu intrarea în play-out (pentru că la play-off mai sunt doar șanse teoretice), punctajul se va înjumătăți și distanța, logic, se va reduce mult.

Iar lotul ACS-ist nu e grozav. Jucători experimentați, dar relativ modești. Este un lot fără perspectivă, lucru ce reiese și dintr-o analiză a site-ului LPF, unde echipa antrenată de Ionuț Popa se află printre cele care au folosit, în toamnă, cei mai mulți jucători bătrâni și cei mai puțini jucători tineri.

Ce paradox! Să ai un centru care i-a produs, în ultimii ani, pe Vlad Dragomir (acum la Arsenal), Ionuț Rus (Lazio), Andrei Sîntean (Slavia Praga) sau Sebastian Mailat (CFR Cluj) și să mergi tot pe mâna unor Țigănașu, Vașvari, Straton și Enescu…

LĂSAȚI UN MESAJ