21.2 C
Timișoara
luni 15 aprilie 2024

Universitatea Politehnica Timișoara organizează cursuri gratuite de pregătire la informatică pentru elevi

După cursurile gratuite de pregătire la matematică, la chimie și la desen, adresate elevilor și utile atât pentru examenul de bacalaureat, cât și pentru admiterea la facultate, Universitatea Politehnica Timișoara vine cu o nouă ofertă adresată liceenilor.
Cursurile gratuite de pregătire la informatică organizate de Facultatea de Automatică și Calculatoare a UPT respectă programa de bacalaureat și vin în sprijinul celor care susțin examenul de admitere la facultate la această materie.
Menționăm în acest sens că, din acest an, admiterea la Facultatea de Automatică și Calculatoare a UPT se face pe bază de examen scris fie la matematică, fie la informatică. Ca și în cazul celorlalte cursuri gratuite de pregătire, chiar dacă se adresează potențialilor săi candidați, indiferent de facultatea pentru care optează și independent de forma admiterii (concurs cu probe de verificare sau concurs de dosare), participanților la cursuri nu li se solicită nici un fel de angajament faţă de UPT.
Iar pentru a da posibilitatea tuturor elevilor interesați să urmeze pregătirea, indiferent de localitatea în care se află, sesiunile de pregătire se vor organiza online, via Zoom, link-ul de participare fiind disponibil AICI .
Cursurile vor începe din data de 18 martie 2024, iar în cadrul fiecărei sesiuni se vor prezenta o serie de aspecte teoretice și practice într-o manieră sintetică și se vor aborda modele de subiecte pentru examenul de admitere. La sfârșitul fiecărei sesiuni se va organiza o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Calendarul întâlnirilor este următorul:

Formatul probei de concurs; Expresii în C; Funcții logice; 18.03.2024;
Baze de numerație; Reprezentarea internă a datelor; Operații pe biți 25.03. 2024;
Subprograme; Recursivitate; Backtracking 08.04. 2024;
Grafuri; Arbori 15.04. 2024;
Algoritmi: căutare binară, interclasare; Complexitate algoritmică 22.04. 2024;
Pregătire BAC: Șiruri de caractere 13.05. 2024;
Pregătire BAC: Probleme de eficiență 20.05. 2024;
Recapitulare 27.05. 2024;
Toate întâlnirile încep la ora 18.30

Alte subiecte :

Spălări și lucrări la rețelele Aquatim

Marți, 16 aprilie, între orele 8-19 se va executa o conectare de conducte la intersecția străzilor Gavril Musicescu și Cercului. Lucrările fac parte din...

Colterm reia încălzirea

Având în vedere temperaturile exterioare scăzute, diurne și nocturne, prognozate pentru zilele următoare, începând de miercuri dimineața, 17 aprilie 2024, Colterm Timișoara va relua...

Citește și :