27.2 C
Timișoara
sâmbătă 15 iunie 2024

Universitatea Politehnica Timișoara a sărbătorit Ziua Mondială a Siguranței Alimentelor

În spiritul deschiderii manifestate de Universitatea Politehnica Timișoara pentru dezvoltarea relațiilor cu mediul economic și susținerii excelenței în toate domeniile, în ziua de 7 iunie 2024 în noua clădire a Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului a avut loc etapa finală a concursului „Tinerii și Siguranța Alimentelor – PolySafeFood”, împreună cu un simpozion dedicat Zilei Mondiale a Siguranței Alimentelor.

Prin organizarea acestui eveniment, UPT s-a alăturat campaniei de conștientizare a importanței siguranței alimentelor inițiată de Organizația Mondială a Sănătății (WHO) și Organizația pentru Alimentație și Agricultură (FAO), având ca mesaj „Siguranța alimentelor este responsabilitatea tuturor“ iar ca temă principală în anul 2024 “Siguranța Alimentară: anticipă neprevăzutul!”.
Concursul PolySafeFood, ajuns la cea de-a 5-a ediție, s-a desfășurat pe trei secțiuni adresate elevilor claselor V-VIII, claselor IX-XII, respectiv studenților din ciclul de studii de licență și a întrunit un număr record de 139 participanți din 14 județe, juriul având sarcina dificilă de a le selecta pe cele mai merituoase, recompensate cu premii și mențiuni.

Anunțarea rezultatelor și premierea câștigătorilor a fost însoțită de un simpozion dedicat prezentării unor rezultate inovative ale companiilor din industria alimentară în direcția creșterii siguranței alimentelor, cât și a mijloacelor prin care instituțiile abilitate asigură controlul produselor alimentare prin metode fizico-chimice avansate. Peste 70 de participanți au urmărit cele 11 prezentări și au continuat apoi discuțiile la standurile firmelor, amplasate în lobby-ul Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului, fiind consolidate relațiile deja existente cu mediul economic sau stabilite altele noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :